Turneringsinformation GSOT - Gothia Cup

Turneringsinformation GSOT

Tävlingsform

I Gothia Special Olympics Trophy är lag som tillhör Special Olympics program alternativt är medlem i Svenska Parasportförbundet välkomna. Regelverket som appliceras är enligt Special Olympics. Turneringen inleds med divisioneringsspel på måndagen enligt Special Olympics regelverk för att fastställa varje lags nivå. Divisioneringen ligger sedan till grund för gruppindelning och spelprogram.

Turneringsdatum

16-20 juli 2023

Vem får delta

Ungdomar med en intellektuell funktionsnedsättning. Spelarna måste vara mellan 16 och 29 år gamla, alltså födda mellan 1994 och 2007. Den rekommenderade åldern är dock 16-21 år eftersom det är en ungdomsturnering.

Maximalt tio spelare kan vara registrerade per lag.

Antal lag i turneringen

Gothia Special Olympics Trophy har kapacitet för 15 skandinaviska lag och 15 internationella lag, alltså totalt 30 lag varav 22 lag är inkvarterade. De lag som först har anmält sig och betalt anmälningsavgiften har företräde. Maximalt ett lag per förening kan delta.

Reglemente

Klassen spelar enligt Special Olympics regelverk. Gruppindelning sker via divisioneringsspel för att säkerställa ett så rättvist spel som möjligt. Klassen spelar 7 mot 7. Maximalt antal spelare per lag är tio.

Se Special Olympics reglemente

Speltid

Divisioneringsmatcher - 15 minuter

Grupp- och slutspel - 2x15 minuter

När är sista anmälningsdag?

Anmälan stänger den 10 april. Notera att det finns en begränsning på antal lag i klassen, därför kan klassen bli fullbokad innan sista anmälningsdag. Väntelista upprättas efter anmälningsdag.

Avgifter

Anmälningsavgift: 840 SEK per lag
Boendekostnad skolboende: 
1100 SEK per person

Skolboende

Samtliga spelare och ledare som bor på skola betalar en boendekostnad. Logi i skolsal i fyra nätter, frukost, lunch, middag samt Gothia Card ingår i kostnaden. Minimalt två och maximalt tre ledare kan bo med laget på skolan. Medtag madrass och sängkläder, det finns möjlighet att hyra madrass och sängkläder till en kostnad på 200 SEK per person. Vi uppmanar alla deltagare och ledare att aldrig lämna värdefulla föremål eller pengar kvar på skolan.

Specialkost

Specialkost kan ordnas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget mailas till [email protected] i samband med att specialkosten beställs via Gothia Account. Önskas vegetarisk mat kostar det 100 SEK per person. Observera att vi inte serverar några rätter som innehåller nötter (inklusive jordnöt, mandel och sesam) eller fläskkött.

Gothia Account

Alla lag som är anmälda till Gothia Cup får en egen lagsida på Gothia Account. Flera ledare kan koppla sitt Gothia ID och få tillgång till lagets sida. Här uppdaterar ni er anmälan, gör beställningar, fyller i deltagarförteckning, gör betalningar och kan se er balans. Lagen ansvarar själva för att fylla i information och hålla tidsgränser.

Logga in på Gothia Account

Incheckning online

Alla lag behöver checka in online innan ankomst till cupen. Detta görs via Gothia Account. Online incheckning av laget görs tidigast den 3 juli och senast den 15 juli. Bokningsbekräftelsen samt eventuella vouchers som ni har skrivit ut ska tas med till cupen för att kunna kvittera ut lagets beställningar. 

Ålderskontroll

Samtliga deltagare i Gothia Cup måste genomföra en ålderskontroll för att få delta i cupen. Detta för att kontrollera att samtliga deltagare är berättigade att delta i den klass de anmält sig i. Ålderskontrollen sker i anslutning till Gothia Special Olympics Trophys område på Kviberg.

Läs mer om ålderskontrollen

Viktiga datum

13 september: Anmälan öppnar
10 april: Anmälan stänger
10 maj:
 Sista betalningsdag för boendekostnaden
10 juni: Sista betalningsdag för extra beställningar så som transfer, extra Gothia Card, extra Leaders Card och specialmat
15 juni: Sista dag att skicka in första divisioneringsbedömningen och registreringshandlingar på spelare
15 juli: Sista dag att checka in online
16 juli:
 Ankomstdag och informationsmöte
17 juli: Divisioneringsmatcher, gruppspelet börjar och Gothia Opening Ceremony
18 juli: Gruppspel
19 juli: Gruppspel och Players Evening
20 juli: Slutspel, finaler och avresedag

Betalningar

Anmälningsavgiften ska betalas senast tio dagar efter att anmälan har registrerats. När vi mottagit er anmälningsavgift bekräftar vi er anmälan.

Boendekostnaden/deltagaravgiften ska betalas senast 10 maj. Om boendekostnaden inte har blivit betald fem dagar efter dess förfallodag har Gothia Cup rätt att häva er anmälan utan någon rätt till återbetalning av anmälningsavgiften.

Avbokning

Om ni behöver avboka er anmälan görs det genom att maila till [email protected], ange lagets anmälningsnummer. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Eventuell återbetalning av boendekostnaden för enskilda spelare sker endast om ni avbokar före 10 juni. Efter 10 juni sker återbetalning endast mot uppvisande av läkarintyg.

Försäkring

Ansvarig lagledare är skyldig att tillse att samtliga deltagare är försäkrade på planen. Varje enskild deltagare ansvarar för sin personliga försäkring utanför planen. Gothia Cup har inga kollektiva försäkringar som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse. 

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy