Turneringsinformation

Deltagarkategorier

Kategori A – Skolboende: 

Samtliga boende spelare och ledare betalar en boendekostnad och en deltagaravgift. I kostnaden ingår Gothia Card och 18 måltider (frukost, lunch och middag) som inleds med middag 14 juli och avslutas med lunch 20 juli. Minimum två, maximalt fyra ledare per lag kan bo på skolan. Medtag madrass och filt (medhavd madrass får ej vara bredare än 75 cm per person). Vi uppmanar alla deltagare och ledare att aldrig lämna värdefulla föremål eller pengar kvar på skolan. Läs mer om att bo på skola.

Kategori B – Hotellboende: 

Bokar hotell via Gothia Cup. Samtliga boende, spelare och ledare, betalar hotellkostnaden och en deltagaravgift. I kostnaden ingår Gothia Card och frukost. Lunch och middagskuponger för måltider i närbelägen skolmatsal kan beställas via Gothia Account.

Kategori C – Eget boende: 

För lag som bokar sitt boende på egen hand. Samtliga deltagare, spelare och ledare betalar en deltagaravgift. I deltagaravgiften ingår Gothia Card. Lunch och middagskuponger för måltider i närbelägen skolmatsal kan beställas via Gothia Account.

Kategori D – Lokala lag: 

Endast för lag från distrikten Göteborg, Västergötland, Halland och Bohuslän. Maximalt 260 lag i denna kategori. Kategorin blir vanligtvis fullbokad direkt vid öppnandet av anmälan. Tid när vi erhåller er registrering avgör turordning.

Se priser för de olika kategorierna

Tävlingsform

Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. I de länder där skolfotboll är en tävlingsform tillåts även skollag som är anslutna till sitt lands skolidrottsförbund.

Tävlingen inleds med ett gruppspel. Lagen delas in i grupper om fyra till fem lag där alla möter alla i en enkelserie. De två främst placerade lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag i gruppen går till B-slutspel. FIFA:s regler gäller i alla tillämpliga delar, i övrigt enligt Svenska Fotbollförbundets regler. Samtliga spelare måste vara försäkrade både för spel och fritid.

Antal lag i cupen

Under de senaste åren har vi inte kunnat ta emot alla lag som önskat delta. De lag som anmält sig och betalat anmälningsavgiften först har företräde. Anmälningsdag räknas som det datum vi erhåller anmälningsavgiften. Tänk på att de flesta kategorierna brukar bli fulltecknade långt innan den officiella anmälningstiden går ut. När en klass/kategori är fulltecknad upprättas väntelista.

När öppnar anmälan?

Anmälan till Gothia Cup 2024 öppnar den 13 september kl. 10.00 på vår hemsida.

När är sista anmälningsdag?

Anmälan stänger den 10 april. Notera att det finns en begränsning på antal lag i cupen, därför kan en kategori fyllas innan sista anmälningsdag. Väntelista upprättas efter anmälningsdag.

Gothia Card

Gothia Card ingår för samtliga deltagare och ledare som betalar boendekostnad och/eller deltagaravgift i kategori A, B eller C samt för alla som bokar hotell via Gothia Cup. Gothia Card kan även köpas på plats i informationen på Heden av medföljande familj och vänner som inte har bokat boende genom Gothia Cup.
Vill medföljande familj och vänner sitta tillsammans med laget på invigningen måste extra Gothia Cards bokas av ledaren på Gothia Cup Account.

Läs mer om Gothia Card

Leaders Card

Varje lag med inkvartering via Gothia Cup erhåller två Leaders Card som berättigar till en coach t-shirt, entré till Gothia Leaders Party samt entré till Gothia Leaders Lounge på Heden. Är ni fler än två ledare kan extra Leaders Card beställas via Gothia Account.

Transfer

Transfer tur och retur flygplats, färjeterminal eller Centralstationen i Göteborg till förläggning kan beställas till en kostnad av 150 SEK per deltagare, gäller endast lag med inkvartering via Gothia Cup. Transfer kan endast bokas för minimum tio personer per grupp, bokning av transfer görs via Gothia Account.

Specialkost

Specialkost kan ordnas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget mailas till [email protected] i samband med att specialkosten beställs via Gothia Account. Önskas vegetarisk mat kostar det 150 SEK per person. Observera att vi inte serverar några rätter som innehåller nötter (inklusive jordnöt, mandel och sesam) eller fläskkött.

Extra övernattning

För lag, med skolboende, som har resa där extra nätter krävs kan vi ordna maximalt två dygn före och/eller efter cupen i en dedikerad skola. Vid turneringsstart flyttar laget till sin ordinarie skola. Ligger extranätterna efter cupen flyttar laget från sin ordinarie skola till en särskild skola för extranätterna.

Kostnaden är 150 SEK per person och dygn. Observera att ingen mat serveras under extranätterna.

Gothia Account

Alla lag som är anmälda till Gothia Cup får en egen lagsida på Gothia Account. Flera ledare kan koppla sitt Gothia ID och få tillgång till lagets sida. Här uppdaterar ni er anmälan, gör beställningar, fyller i deltagarförteckning, gör betalningar och kan se er balans. Lagen ansvarar själva för att fylla i information och hålla tidsgränser.

Logga in på Gothia Account

Incheckning online

Alla lag måste checka in online innan ankomst till cupen. Detta görs via Gothia Account. Online-incheckning görs tidigast den 3 juli och senast den 13 juli. Bokningsbekräftelsen samt eventuella vouchers som ni har skrivit ut ska tas med till cupen för att kunna kvittera ut lagets beställningar. 

Ålderskontroll

Samtliga deltagare i Gothia Cup måste genomföra en ålderskontroll för att få delta i cupen. Detta för att kontrollera att samtliga deltagare är berättigade att delta i den klass de anmält sig i. 

Läs mer om ålderskontrollen

Gothia Line

Gothia Line är bussar som går mellan skolor och planer i områden där det är svårt att ta sig fram med kollektivtrafiken. Gothia Lines avgångstider finns i vår app. I första hand hänvisar vi till kollektivtrafiken. 

Hotell för medresenärer

För familj och vänner kan vi boka hotellinkvartering till förmånliga priser. För mer information och priser läs här eller kontakta vår hotellbokning på [email protected].

Priser

Till finallagen utdelas Gothia Cup-trofén samt medaljer till varje spelare. De två förlorande lagen i A-slutspelets semifinaler erhåller en tredjeplatstrofé samt medaljer som delas ut i halvtid av respektive klassfinal. Till finallagen i B-slutspel utdelas pokal och medaljer. 

Vi delar även ut en pokal till Bästa Klubb där vi räknar poäng enligt följande:

1:a plats i gruppspelet ger 1 poäng.

Segermatch i A-slutspel ger 1 poäng.

Segermatch i A-semifinal eller final ger 2 poäng.

Maximalt tre lag per förening får räknas. Vid lika poäng vinner den klubb som haft minst antal lag deltagande.

Viktiga datum

13 september: Anmälan öppnar

10 april: Anmälan stänger

10 maj: Sista betalningsdag för boendekostnaden och/eller deltagaravgiften för alla lag som skall bo på skola, hotell eller har bokat eget boende.

10 juni: Sista betalningsdag för extra beställningar så som transfer, extra Gothia Card, extra Leaders Card, specialmat eller matkort. Även sista datum att avboka enstaka spelare.

13 juli: Sista dag att checka in online

14 juli: Ankomstdag, inga matcher spelas

15 juli: Matcherna börjar och invigningen äger rum på Ullevi Stadium

16 juli: Sista dag för ålderskontroll

20 juli: Finaler och avresedag

Betalningar

Anmälningsavgiften ska betalas senast tio dagar efter att anmälan har registrerats. När vi mottagit er anmälningsavgift bekräftar vi er betalning och ert deltagande i turneringen.

Boendekostnaden och/eller deltagaravgiften ska betalas senast 10 maj. Om boendekostnaden och/eller deltagaravgiften inte har blivit betald fem dagar efter dess förfallodag har Gothia Cup rätt att häva er anmälan utan någon rätt till återbetalningar av anmälningsavgiften. För hotellbokningar se er bokningsbekräftelse.

Avbokning

Om ni behöver avboka er anmälan görs det genom att maila till [email protected], ange lagets anmälningsnummer. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Eventuell återbetalning av boendekostnaden för enskilda spelare sker endast om ni avbokar före 10 juni. Efter 10 juni sker återbetalning endast mot uppvisande av läkarintyg.

Boende genom Gothia Cup

Vi förbehåller oss rätten att vid behov före, under och efter cupen flytta lag från sitt boende till ett annat boende, samt rätten att avvisa en deltagare från ett Gothia Cup-boende om hen begår lagbrott eller vid upprepade tillfällen bryter mot våra regler. För lag med boende genom Gothia Cup är angiven ledare på deltagarförteckningen ansvarig för sina spelares uppträdande på boendet, samt att deltagarna visar hänsyn för kringboende och övriga invånare i Göteborg.

Försäkring

Ansvarig lagledare är skyldig att tillse att samtliga deltagare är försäkrade på planen. Varje enskild deltagare ansvarar för sin personliga försäkring utanför planen. Gothia Cup har inga kollektiva försäkringar som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse. 

Inställd turnering

Gothia Cup är inte återbetalningsansvarig, och är inte heller ansvarig för ekonomisk förlust eller skada, som kan uppstå på grund av händelser som ligger utanför Gothia Cups kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.


MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy