GOTHENBURG

värdstaden

Du kan spendera en dag på tusen olika sätt i Göteborg. Du kan njuta av de grönskande parkerna, strosa omkring och shoppa eller besöka något av de många museerna.

Vår stad

Spännande museum, familjevänliga aktiviteter, intressanta sevärdheter och en fantastisk natur. Upptäck hela Göteborg! Inte bara är det en av Europas främsta evenemangsstäder tack vara närheten till alla arenor, men under turneringen kommer staden att fyllas med ungdomar fyllda av förväntan. 

Avenyn

Avenyn

Promenera på paradgatan

Avenyn är Göteborgs paradgata nummer ett. Det är också en plats som är starkt förknippad med Göteborg. Gatan är nästan en kilometer lång Avenyn rymmer allt från shopping till nöjes- och kulturliv, men också restauranger, hotell och salonger.

Sparvagn

Ta dig runt

Utforska staden

Med ditt Gothia Card har du fria åkturer med Göteborgs lokaltrafik. Men du kan också enkelt promenera, ta en taxi, båt, färja eller en elscooter för att ta dig till nya spännande favoritplatser.

Liseberg

nöjesparken

På Liseberg är mycket på låtsas men upplevelserna på riktigt. Här väntar allt från härligt magkittlande attraktioner till spunnet socker.

HIGHLIGHTS

Universeum

Universeum

Mitt i Göteborg ligger Universeum, Nordens största science center, ett sju våningar stort äventyr för hela familjen! Utforska Reptilariet med en världsunik reptilsamling, följ med på safari genom Regnskogen, dyk ner under ytan i Akvariehallen eller experimentera i Kemilabbet. Ett besök på Universeum är ett oförglömligt äventyr.

Sightseeing

Skärgården

Skärgården i Göteborg är fantastisk och det finns så många pärlor för dig att upptäcka. Här finns ett brett utbud av aktiviteter, restauranger och boende på de olika öarna. Upplev naturen, få nya vänner på en öbar eller åk på en fascinerande sälsafari.

Archipilago

Besöksguide

Varje år besöks Göteborg av fler och fler människor som går på evenemang eller turistar. Staden välkomnar dig och vill hjälpa till för att du skall få en härlig vistelse. Läs om staden, platser att besöka och vad du kan göra i besöksguiden.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy