Hall of Fame

Invalda i Hall of Fame är personer som genom åren gjort extraordinära insatser för fotbollen, ungdomar och Gothia Cup.

MEDLEMMAR

Guimares

José Guimarães

Invald: 2007
Land: Brasilien
Klubb: Pequeninos Do Jockey

José Guimaraes Junior från Brasilien blev den 17 juli 2007 invald i Gothia Cup Hall of Fame. Under 20 år har Guimarães rest till Sverige tillsammans med över 1000 unga brasilianska fotbollsspelare. I sitt hemland har han använt fotbollen för att inge hopp och för att utbilda de ungdomar som behövt det mest. Några av dem är Ze Roberto och Julio Baptista, som sedan blev spelare i världsklass. Med sin ödmjuka personlighet och visdom är Guimarães en förebild för ungdomar. 
Anders Wendel

Anders Wendel

Invald: 2007
Land: Sverige
Klubb: Råå IF

Anders Wedel blev den 17 juli 2007 invlad i Gothia Cup Hall of Fame. Under 30 år har Anders besökt Gothia Cup, han har visat ett stort engagemang och ödmjukhet inför de tusentals ungdomar från hans förening Råå IF som har spelat Gothia Cup under dessa 30 år. Ledare som Anders är en förutsättning för framgångsrik framtid för svensk fotboll.
Tomas Lozano

Tomas Lozano

Invald: 2007
Land: Filippinerna
Klubb: Makati FC

Tomas Lozano från Filippinerna blev den 17 juli 2007 invald i Gothia Cup Hall of Fame. Tomas Lozano har under 25 år gett möjligheten för över 1500 ungdomar från Filippinerna att resa till Sverige och vidga sin kunskap om andra kulturer och fotboll. Som person är Tomas Lozano en stor förebild för ungdomar.
Paulo Mascarenas

Paulo Mascarenhas

Invald: 2008

Land: Brasilien
Klubb: Agent


I mer än 20 år har Paulo Mascarenhas arbetat för att bygga det brasilianska undret i Gothia Cup. Paulo har gett mer än 10000 ungdomar möjligheten att resa till Göteborg för att delta i Gothia Cup. 

Csaba Somfai

Csaba Somfai

Invald: 2008
Land: Ungern
Klubb: Kölcsey Gimnazium

Csaba Somfai har varit en del av Gothia Cup i över 19 år. Han har varit en förebild för många unga fotbollsspelare från Kölcsey Gimnazium genom att visa dem engagemang och ödmjukhet. Csabas träningsmetoder har visat vara en stor succé för många ny spelare som tränat för honom. 
Gerhard Becker

Gerhard Becker

Invald: 2008
Land: Tyskland
Klubb: TSV Friesen Hänigsen

Gerhard Becker har besökt Gothia Cup i 28 år och han har hjälpt mer än tusen ungdomar från TSV Friesen Hänigsen att uppfylla deras önskan om att spela Gothia Cup. Ledare som Gerhard är en förutsättning för framgång inom internationell ungdomsfotboll. 
Patricia Espinosa

Patricia Espinosa

Invald: 2009
Land: Mexico
Klubb: Agent

Patricia har besökt Gothia Cup i mer än 28 år. Hon är ansvarig för att över tusen fotbollsspelande ungdomar från Mexico har fått möjligheten att delta i Gothia Cup. Patricia har Gothia Cup nära hjärtat och vice versa, detta är en av anledningarna till att hon är en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame. 
Dante Mandriotti

Dante Mandriotti

Invald: 2009
Land: Peru
Klubb: AD Cantolao

I 23 år har Dante Mandriotti besökt Gothia Cup regelbundet med sin klubb AD Cantolao. Dante är ansvarigt för att nästan 1000 peruanska ungdomar fått möjligheten att delta i turneringen. Dante är en men med stora visioner och en respekterad ledare som haft stor inverkan på den peruanska ungdomsfotbollen. 
Mamuka Kvaratskhelia

Mamuka Kvaratskhelia

Invald: 2010
Land: Georgien
Klubb: Vake-Wit

Mamuka Kvaratskhelia är en person som lever, äter och andas fotboll. I hans hemland Georgien har han haft en enormt stor inverkan på fotbollsutvecklingen på alla nivåer. Vi på Gothia Cup uppskattar allt han har gjort för ungdomarna. År efter åker Mamuka till Sverige tillsammans med ungdomar från Georgien för att de ska få den interkulturella upplevelsen som Gothia Cup är. Mamuka är en kämpe både på och utanför planen och han förespråkar alltid fair play. 
Boriss Dugan

Boriss Dugan

Invald: 2010
Land: Estland
Klubb: FC Ajax

Boriss Dugan har haft en enorm inverkan på utvecklingen av ungdomsfotbollen i Estland. Vi på Gothia Cup uppskattar allt han har gjort för ungdomarna. Varje år åker Boriss tillsammans med ungdomar från Estland till Gothia Cup så att de ska på uppleva den interkulturella stämningen. Boriss Dugan är en stark förespråkare för fair play, något som visat sig många gånger under Gothia Cup. 
Lars Samuelsson

Lars Samuelsson

Invald: 2011
Land: Sverige
Klubb: Torna Hällestad IF

Lars Samuelson introducerade Gothia Cup i det lilla samhället Torna Hällestad och efter det har hundratals ungdomar från regionen haft Gothia Cup som den sommarens höjdpunkt. Ingen pratade "fotboll" som Lars. "Trots att han är med man med få ord fick han många vänner världen över och hans hatt som blev vida känd var snart full av pins från både när och fjärran". Lars Samuelsson blev den 19 juli 2011, mycket välförtjänt, postumt invald i Gothia Cup Hall of Fame. 
Rinaldo Cometti

Rinaldo Cometti

Invald: 2011
Land: Italien
Klubb: Agent

I mer än 30 år har Rinaldo Cometti varit en officiell representant för Gothia Cup i Italien. Han har gjort det möjligt för över 100 italienska lag att delta i turneringen. Rinaldo är en trogen vän och välbekant besökare på Gothia Cup, hans engagemang för ungdomsfotbollen gör honom till en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 19 juli 2011. 
Karl Otto Lie

Karl Otto Lie

Invald: 2012
Land: Norge
Klubb: Agent

Under 25 år har Karl Otto Lie arbetat för att göra det möjligt för över 2000 norska ungdomar att åka till Göteborg för att delta i Gothia Cup. Karl Otto är en ivrig supporter för ungdomsfotbollen, hans engagemang både i Norge och på Gothia Cup gör honom till en värdig medlem av Gothia Cup Hall of Fame. 
Ed Puskarich

Ed Puskarich

Invald: 2012
Land: USA
Klubb: Stars 'n Stripes

I 25 år har Ed Puskarich varit en av våra närmaste vänner i USA. Han har gjort det möjligt för över 2000 amerikanska tjejer och killar att delta i Gothia Cup. Ed är en nära och välbekant gäst på Gothia Cup, hans engagemang och kärlek till ungdomsfotbollen gör honom till en värdig medlem av Gothia Cup Hall of Fame. 
Sven-Erik Jensen

Sven-Erik Jensen

Invald: 2013
Land: Danmark
Klubb: Agent

Under 20 år har Sven-Erik varit en av våra mest framgångsrika agenter för den amerikanska marknaden. Han har gjort det möjligt för över 6000 amerikanska ungdomar att delta i Gothia Cup. Sven-Erik är en nära vän och välbekant gäst på turneringen och hans arbete med att få ungdomar att delta i Gothia Cup gör honom till en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 16 juli 2013.
Byron Maldonado

Byron Maldonado

Invald: 2013
Land: Guatemala
Klubb: La Academia FC

I 23 år har Byron Maldonado besökt Gothia Cup tillsammans med sin klubb La Academia FC. Det är tack vare Byron som nästan tusen ungdomar från Guatemala har fått möjligheten att delta i Gothia Cup. Byron är en respekterad ledare som har betytt mycket för utvecklingen av ungdomsfotbollen i Guatemala, detta gör honom till en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame. 
Danny Beamer

Danny Beamer

Invald: 2014
Land: USA
Klubb: Roanoke Stars

I 20 år har Danny Beamer varit en av våra mest lojala besökare. Alla hans lag har visat på enastående uppförande både på och utanför planen. Danny är en nära vän och trogen gäst på turneringen. Allt det hårda arbete han lagt ner på att planera inför och resa till Gothia Cup med ungdomarna gör honom till en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 15 juli 2014. 
Rolf Eggenberger/Mischa Kasics

Rolf Eggenberger/Mischa Kasics

Invald: 2014
Land: Schweiz
Klubb: FC Neumünster Zürich

Rolf och Mischa har i över 30 år gjort det möjligt för närmare tusen unga fotbollsspelare från Schweiz att delta i Gothia Cup. De har båda alltid vara goda representanter för Gothia Cup i Schweiz och alltid välkomna gäster under turneringen. Rolf och Mischa är värdiga medlemmar i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken de invaldes den 15 juli 2014. 
Rolando Aguilera

Rolando Aguilera

Invald: 2014
Land: Bolivia
Klubb: Tahuichi

Rolando Aguilera var en karismatisk person som hade det globala perspektivet i det han tog sig för. Han startade klubben Academia Tahuichi, en klubb som har en enorm påverkan både i Bolivia och utomlands. Ingen annan klubb har betytt så mycket för Gothia Cups utveckling som Tahuichi. Rolando Aguilera valdes den 15 juli 2014 postumt in i Gothia Cup Hall of Fame. 
Adhemar Rocha Filho

Adhemar Rocha Filho

Invald: 2015
Land: Brasilien
Klubb: Agent

Under 35 år har Adhemar Rocha Filho varit en av våra trognaste representanter. 1980 organiserade han så att det första brasilianska laget att delta i Gothia Cup. Adhemar tar hjälpt tusentals brasilianska ungdomar att delta i turneringen. Han är en nära vän, välbekant gäst och välförtjänt medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 14 juli 2015. 
Jim Hackett

Jim Hackett

Invald: 2015
Land: England
Klubb: Agent

Under 20 år har Jim Hackett varit en av våra mest lojala representanter. Alla hans lag har visat på ett mycket gott uppförande både på och utanför planen. Jim har hjälpt tusentals ungdomar från England att komma till Gothia Cup och han är en nära och uppskattad vän. Jim är en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 14 juli 2015. 
Hans Walter Eiteljörge

Hans Walter Eiteljörge

Invald: 2016
Land: Tyskland
Klubb: SC Borgfeld eV

I 25 år har Hans Walter Eiteljörge och hans klubb SC Borgfeldt eV varit några av våra mest lojala gäster. Alla lag som kommit till Göteborg med Hans Walter har visat på mycket gott uppförande både på och utanför planen. Han har hjälpt hundratals tyska ungdomar till Gothia Cup. Hans Walter är en populär och välbekant gäst i turneringen, han är en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invad den 19 juli 2016. 
Hugo Petrella

Hugo Petrella

Invald: 2016
Land: Argentina
Klubb: CEF 18 Tucuman

I 15 år har Hugo Petrella varit en av våra mest trogna gäster tillsammans med hans klubb CEF 18 Tucuman. Alla Hugo Petrellas lag har alltid visat på enastående uppförande både på och utanför planen. Han har hjälpt hundratals ungdomar från Argentina att komma till Gothia Cup. Hugo är en mycket uppskattad och välbekant gäst, han är en välförtjänt medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 19 juli 2016.   
Leonardo Mascarenhas

Leonardo Mascarenhas

Invald: 2017
Land: Brasilien
Klubb: Agent

I närmare 30 år har Leonardo Mascarenhas varit en av våra mest lojala och aktiva representanter. Han har hjälpt fler ungdomar än någon annan att komma till Gothia Cup, tusentals brasilianska ungdomar har sitt deltagande att tacka Leonardo. Han är en mycket uppskattad vän och gäst på turneringen och en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 18 juli 2017. 
Christian Pornin

Christian Pornin

Invald: 2017
Land: Frankrike

Sedan början av 1980-talet har Christian Pornin varit en av våra mest lojala representanter. Alla hans lag har alltid visat på mycket gott uppförande både på och utanför planen. Christian har hjälpt tusentals franska ungdomar att delta i Gothia Cup. Han är en nära och uppskattad vän, vilket gör honom till en värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 18 juli 2017. 
Juan Llandrich

Juan Llandrich

Invald: 2018
Land: Spanien
Klubb: CE Sant Gabriel

Juan Llandrich Canals var en person som levde för ungdomsfotbollen och sin klubb CE Sant Gabriel. Tillsammans med klubben vann han Gothia Cup fem gånger men har deltagit många fler. Han mer eller mindre introducerade den spanska fotbollen på Gothia Cup. Juan Llandrich Canals gick tragiskt bort 2018 och valdes postumt in i Gothia Cup Hall of Fame den 17 juli samma år. 
Andreas Kolland

Andreas Kolland

Invald: 2019
Land: Tyskland
Klubb: KFV Segeberg

Sedan 1993 har Andreas Kolland varit en av våra mest trogna ambassadörer. Alla lag som deltagit tillsammans med honom har alltid visat på mycket gott uppförande både på och utanför planen. Nästan 200 KFV Segeberg-lag har rest till Gothia Cup tillsammans med Andreas. Som ledare har Andreas vunnit Gothia Cup hela sex gånger. Han är en nära vän och trogen gäst i turneringen vilket gör honom till en välförtjänt medlem i Gothia Cup Hall of Fame, i vilken han blev invald den 16 juli 2019.
Ludvik Arnarson

Ludvik Arnarson

Invald: 2022

Land: Island
Klubb: Agent


Sedan 1997 har Ludvik Arnarson varit en av de viktigaste Gothia Cup representanterna. Under sina 26 år har Ludvik hjälpt över 400 lag från Island att komma till och delta på Gothia Cup. De lag som Ludvik har tagit hit har alltid varit mycket goda ambassadörer för Island. Allt detta gör honom till en mycket värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, där han blev invald 2022.

Barry Walmsley

Barry Walmsley

Invald: 2022

Land: USA
Klubb: Agent


Barry Walmsley har sedan 1992 varit en av våra viktigaste representanter och är en mycket omtyckt och välkänd gäst till turneringen. Under åren har Barry hjälpt över 250 amerikanska lag att delta på Gothia Cup. De lag som Barry har tagit hit har alltid varit mycket goda ambassadörer för såväl sina klubbar som för USA. Detta gör att Barry är en mycket värdig medlem i Gothia Cup Hall of Fame, dit han blev invald den 19 juli 2022.

Inaki Egues

Iñaki Egues

Invald: 2023

Land: Spanien
Klubb: Agent


Alla lag som har kommit hit med Iñaki har alltid fungerat som utmärkta ambassadörer för hemlandet Spanien och några av spelarna har också blivit kända över hela världen. Allt detta gör honom till en värdig medlem av Gothia Cups Hall of Fame, som han valdes in i den 18 juli 2023.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy