Gothia Cup

1. FC Slovacko blir det första G17-laget från Tjeckien i Puma Trophy

Det blir första gången någonsin som ett flicklag från Tjeckien är representerat i kategorin Puma Trophy.

Elitklubben 1. FC Slovacko från Tjeckien deltar i Puma Trophy med ett G17-lag för allra första gången i sommar.
– Vi har bara hört superlativ om turneringen, säger tränaren Miroslav Zboril.

1. FC Slovacko är en fotbollsklubb baserad i Uherské Hradiste i den mähriska delen av Tjeckien. Klubbens elitlag spelar i de högsta divisionerna och damlaget deltog i Champions League-kvalet förra säsongen. I sommar kommer klubben till Gothia Cup med ett mycket talangfullt G17-lag.
– Vi är såklart väldigt glada över att vi kan delta i turneringen, för våra spelare är det en annan upplevelse och en möjlighet till möten med utländska lag. Vi har bara hört superlativ om turneringen, så vi ser verkligen fram emot det, säger Miroslav Zboril, tränare för laget och även för G17-landslaget.

Hur skulle du vilja beskriva laget?
– Vi har väldigt tekniska spelare, vårt spel bygger på kombinationer och dominans i bollinnehav. Basen i laget utgörs av representanter för ungdomskategorierna.
Jag har hört att ni har många landslagsspelare!?
– Ja, det har vi. Kärnan i laget består av representanter för Tjeckiens och Slovakiens U19-, U17- och U15-landslag. De är de bästa spelarna i landet i de givna kategorierna, jag tycker att det säger allt. Vi har flera landslagsspelare som är födda 2006, 2007 och 2008. Jag tror att det blir ett tiotal landslagsspelare under sommaren.
Vad tycker du om Gothia Cup, är tjejerna taggade på att komma hit?
– Jag är glad för turneringar som Gothia Cup. Spelarna har möjlighet att möta utländska lag och olika spelstilar och har chansen att visa sina förmågor och färdigheter. För oss tränare är detta en fantastisk möjlighet att dela vår kunskap med tränare från hela världen och lära oss hur fotboll går till i andra länder. Vi vet inte riktigt vad som väntar oss, men vi ser verkligen alla fram emot hela turneringen; matcherna, miljön och atmosfären.
Vad har ni för mål med turneringen?
– Vi har inte satt upp några mål än, de kommer när turneringen börjar närma sig. Men vi vill alltid presentera oss själva med ett aktivt spel och vi vill vinna varje match, jag tror inte att det kommer att vara annorlunda i den här turneringen. Spelarna är ambitiösa och ångrar varje misslyckande, så motivationen kommer att finnas där, säger Miroslav Zboril.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy