Gothia Cup

AFC Eskilstuna vann B17-finalen inför sin stora klack

Dalkurd FF - AFC Eskilstuna 0-1 (0-0)

De svenska lagen Dalkurd FF och AFC Eskilstuna var finalister i B17-kategorin. Och det sistnämnda laget vann tack vare Emil Linder, som gjorde matchens enda mål.
– Jag känner mig oerhört glad, säger 17-åringen.

Dalkurd hade en stor chans efter tre minuter, men missade. Och mindre än en minut senare träffade de stolpen. Det stod 0-0 i halvtid. AFC Eskilstunas Emil Linder gjorde mål endast två minuter in i andra halvlek. Det blev det enda målet i matchen. Dalkurd hade en jättechans i slutsekunderna, men skottet gick över ribban. AFC Eskilstuna vann B17-finalen och spelarna var jublande glada efter slutsignalen. Spelarna firade vilt inför sin stora, tillresta klack.
– Det kunde inte ha blivit ett bättre slut. Vi besegrade oddsen och vann. Det var fantastiskt att göra segermålet, säger Emil Linder.

Detta var faktiskt deras andra match idag, eftersom de vann semifinalen mot FC New England från USA i morse. Men de var ändå inte trötta. Nu ska de fira.
– Vi kommer att fira med våra vackra fans från Eskilstuna, säger Gothia Cup-mästaren, som också blev vald till matchens MVP.