Gothia Cup

Alexandra spelade Gothia Cup två gånger på ett år

Laget uppskattade utmaningen i att spela en internationell turnering och de var glada över att få chansen att göra det igen.

Amerikanska Elite Development Academy vann Gothia Cancún och deras pris var att vann deltagande i Gothia Cup 2023 i Göteborg.

Alexandra Andrade var en av de spelare som spelade i det vinnande laget i Cancún, vilket var hennes första internationella turnering. Hon kom med EDAs G15-lag för att spela i Sverige också och har därmed fördubblat sitt deltagande i fotbollsturneringar spelade utomlands på ett år. Hon gillade verkligen att spela i Cancún.
– Det var en väldigt rolig turnering att spela i, motståndet var väldigt bra. Det var kul att spela mot olika lag från olika länder, säger Andrade. 

En av de saker som Andrade uppskattade mest med att spela i Cancún var det blandade motståndet de fick möta.
– Vi gillade verkligen att spela mot de olika nationerna och få en chans att utmana mot större motstånd. Se till att spela så bra som möjligt med vårat lag och se alla dessa olika lag spela, säger Andrade.

Laget hade inte satt några specifika förväntningar för deras deltagande i Cancún utan de tog det som det kom, med slutmålet klart.
– Vi visste att vi ville spela aggressivt och hårt så att vi kunde vinna turneringen, säger Andrade.

Då Cancún var Alexandras första turnering innebar det att hon hade mer av en tydlig idé om vad hon kunde förvänta sig för Gothia Cup i Göteborg. Hon såg mest av allt fram emot gemenskapen, och fotbollen.
– Att spela mot de olika lagen och se hur vi kan mäta oss med dem, se hur tufft vi kan spela, säger Andrade.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy