Gothia Cup

Alviks IF vann sitt turneringsdeltagande: "Hela Gothia Cup är en upplevelse"

Gothia Cup, tillsammans med partners, hjälpte Alviks IFs G14-lag så att de kunde delta i årets upplaga av turneringen.

Alviks IK hade inte råd att åka till Gothia Cup i år.
Men eftersom de vann Gothia Boost Tour fick de möjligheten att delta.
– Jag blev helt chockad och det var jättekul. Jag visste inte vad jag skulle säga när jag hörde att vi blev ett Gothia Boost-lag, säger Sanna Lundgren, spelare i Alviks IK G14-lag.

Förra året fick svenska lag möjligheten att ansöka om gratis deltagande i Gothia Cup 2022 genom att berätta hur de påverkats av pandemin – och förklara vad de gjort för att behålla motivationen uppe.
Alviks IKs lag för flickor födda 2008 var en av vinnarna av Boost Tour.
– Vi hade mycket peppsnack, utomhusträningar där vi gjorde andra saker än fotboll. Vi jobbade mer på att få ihop lagsammanhållningen. Vi diskuterade hur man ska vara i laget och om hur man ska prata med varandra på plan, vilket vi hade problem med innan, säger Sanna Lundgren.

När det hela skulle annonseras blev laget dessutom lurade – men fick sig uppenbarligen en mycket glad överraskning.
– Vi blev kallade till träning men den avbröts. De sade att vi skulle tacka flickorna som är ett år yngre än oss för säsongen. När vi kom upp igen hade de satt upp massa saker och förklarade för oss att vi hade vunnit – det var verkligen en överraskning, säger Ebba Hedmån, som också spelar i laget.

Luleålaget har aldrig tidigare spelat en fotbollsmatch söder om staden Umeå, hundra mil norr om Göteborg. Nu befinner sig laget för första gången på en stor fotbollsturnering – och möter lag från hela världen.
– Vi kan oftast inte åka långt eftersom vi bor så långt norrut. Det är tråkigt eftersom de flesta stora cuperna är här nere. Så vi hade inte upptäckt så mycket inom fotbollsvärlden, till skillnad från vad vi gör här, säger Hedmån och fortsätter:
– Det är väldigt nytt. Det är en väldigt stor skillnad att möta lag från andra delar av Sverige och världen. Det är en upplevelse, hela Gothia Cup är en upplevelse, allt är en upplevelse.

Gothia Boost Tour–lagen fick dessutom representera Sverige på Ullevi under invigningsceremonin. Enligt Sanna Lundgren har det varit höjdpunkten av Gothia Cup.
– Invigningen var det bästa. VI fick representera Sverige under invigningen och, jag vet inte ens hur jag ska förklara det, det var så kul! Stämningen var hur bra som helst, säger hon.

fr. v. Sanna Lundgren, Ebba Hedmån.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy