Amelia Hart blev tillsagd att hon inte skulle kunna spela fotboll igen - Gothia Cup
Gothia Cup

Amelia Hart blev tillsagd att hon inte skulle kunna spela fotboll igen

Den engelska fotbollstalangen Amelia Hart är tillbaka på planen efter att ha drabbats av skolios.

Amelia Hart spelar för det engelska laget This Girl Kicks. Och hon är en fighter. Hon fick diagnosen skolios för några år sedan.
– Jag fick höra av läkare att jag var tvungen att sluta spela fotboll. Jag bevisade att de hade fel, säger den 18-åriga vänsterbacken.

Amelia Hart och hennes lagkamrater tog sig till kvartsfinal i G18-kategorin i Gothia Cup. Hon älskar att spela för This Girl Kicks.
– Det är ett fantastiskt lag. Det är så välkomnande. Vi har en stark teamrelation. Vi vill fortsätta utvecklas och verkligen ha kul. Jag har fina lagkamrater. Vi pushar alltid varandra och vi har tävlingsträning, säger Amelia Hart.
This Girl Kicks är en klubb endast för flickor och de uppmuntrar tjejer att spela fotboll.
– Jag har spelat för laget i fyra år. Det är en jättebra organisation. Damfotbollen fortsätter att växa längre och längre. Det är fantastiskt att få vara med och se att den här generationen kan delta mer och att se tjejer få fler möjligheter inom fotbollen, säger hon.

Amelia Hart älskar Gothia Cup.
– Det är en fantastisk upplevelse. Jag har varit här en gång förut. Jag älskar att komma tillbaka för mer. Det är en jättebra tävling.
Mer än 100 lag från England spelade i Gothia Cup 2022.
– Ryktet om Gothia Cup sprider sig över världen. Det inkluderar England. Fler och fler vill engagera sig, det är jättebra, säger hon.
Amelia Hart fick hemska nyheter i november 2018. Hon fick diagnosen skolios, vilket är ett medicinskt tillstånd där en persons ryggrad är krökt åt sidan.
– Det var ett hårt slag. Jag fick höra av läkare att jag var tvungen att sluta spela fotboll. Att höra det från det blå är hjärtskärande, när det är allt du älskar. Jag fortsatte och försökte bevisa att de hade fel.

Hon genomgick en stor ryggmärgsoperation 2019.
– Jag hade ungefär en månad på mig att samla ihop 8 000 pund. Det var en riktigt tuff resa, men jag fick fantastiskt stöd från alla jag känner. Jag kan inte tacka dem nog. Utan dem hade jag inte kunnat genomföra operationen och komma tillbaka till den nivå jag spelar på nu, säger Amelia Hart.
Operationen gick enligt plan.
– Det var en lång väg till återhämtning men jag jobbade hårt, fortsatte att träna, fick upp konditionen igen och lyckades komma tillbaka till det här laget. Och uppenbarligen kom jag hit för denna fantastiska turnering! Det är härligt att jag bevisade att läkarna hade fel.
Hon tackar fotbollen för sin styrka.
– Fotbollen gav mig beslutsamheten att fortsätta pressa mig själv med rehaben. Jag hoppas att jag kan fortsätta som vanligt nu och fortsätta utvecklas med min fotboll.

I somras vann de en lokal cupfinal. Och Amelia gjorde mål med en vacker frispark.
– Jag älskar mina frisparkar och mina fasta situationer. Det var min sista U18-match där hemma. Det var bara skönt att toppa det med den där frisparken och en rensning under de sista minuterna.
Hon vill utvecklas mycket som fotbollsspelare och lära sig så mycket hon kan.
– Mina drömmar inom fotboll är bara att fortsätta utvecklas, komma så långt jag kan och spela på högsta nivå som möjligt. Jag vill spela på fantastiska turneringar som denna och göra det bästa av de här möjligheterna, säger talangen.
Har du en drömklubb?
– Åh, en drömklubb! säger hon med ett skratt. Vilken klubb som helst i WSL. Manchester City skulle vara den ultimata klubben egentligen, säger Amelia Hart.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy