Gothia Cup

Andreas Lindberg från Svedala leder Southampton Town United till Gothia Cup

Andreas Lindberg från Svedala arbetar som verkställande direktör för amerikanska Southampton Town United och har tagit laget till årets Gothia Cup.

Andreas Lindberg från Svedala är Long Island-laget Southampton Town Uniteds verkställande direktör. Tillsammans med ett gäng svenskar tränar de flera årskullar från laget.
– Jag har alltid drömt om att få komma hit till Gothia, och nu får jag det, log han stort och berättade.

Southampton Town United deltog under årets Gothia Cup med tre lag. Från Long Island, New York, till Göteborg reste de. Anledningen till att de tar sig ända från USA till Sverige ligger främst på tränarna, som alla är svenskar. Andreas Lindberg från Svedala arbetar som verkställande direktör för laget och är en av anledningarna till att de tog sig ända till Göteborg för årets turnering.

År 1998 flyttade Andreas till USA för att gå på college. Efter sin studietid valde han att stanna i landet och blev efter några år involverad i Southampton Town United.
– 2007 blev jag involverad i denna klubb som executive director, berättar han för oss.

Andreas jobbar också som collegetränare för fotbollslag på en skola i USA, vilket har gett honom flera kontakter inom fotbollen. Tillsammans med ett gäng svenskar tränar och leder han idag Long Island klubben framåt.
– Jag är också collegetränare på en skola, så jag har haft koll på några svenska spelare som gått college där. Sen ville de också stanna och jobba med fotboll. Där finns ju inte så många heltidspositioner på så sätt i Sverige, i USA finns det mycket fler möjligheter att göra det, sa han efter att de tagit sin lagbild.

Vi frågade vad det är som gör att laget väljer att resa långvägar för att vara med under Gothia Cups turnering. Det rådde ingen tvivlan om vad som var det självklara svaret för tränare och verkställande direktör Andreas Lindberg.
– Jag har alltid drömt om att få komma hit till Gothia, och nu får jag det. Så 2019 blev första gången och nu åker vi hit vart annat år, svarade han med ett leende.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy