Gothia Cup

B11-kvartsfinalen blev chilensk publikfest

Academia Sebastian Rocco fick anledning att jubla framför sina landsmän då de tog sig vidare till semifinal i B11-klassen.

Utmed sidlinjen på Heden 6 ligger ett parkeringshus med långa trappor som vid behov kan nyttjas som läktare. Det behovet uppstod vid lunchtid på fredagen, då en publikfest uppstod när det chilenska laget Academia Sebastian Roco ställdes mot det mongoliska laget FC Deren i B11-kvartsfinalen.

Trummor, flaggor, hejaramsor och stor chilensk hängivenhet från läktarplats gjorde att Heden 6 kokade, till och med högre än intilliggande SKF-arena, under B11-kvarten. En av de glada supportrarna på plats var Fabian Gonzalez.
– Vi är många Chilenare som är födda och uppvuxna i Göteborg som är här för att stötta våra landsmän, det är en otrolig stämning. Om vi går till final på Gamla Ullevi imorgon kommer vi att bli ännu fler, säger han.

Trots att mongolerna stundvis visade upp ett bländande spel, som räckte till underläge 0-1 i halvtid, kunde de i den andra halvleken inte längre stå emot den chilenska, för sin ålder mycket mogna och väloljade tikitaka-taktiken. Fyra klassmål i den andra halvleken resulterade slutligen i en komfortabel 5-0 seger.

SKF-anställde Carlos Cotal Calvetti agerar tolk för Academia Sebastian Roco under veckan. Han är imponerad över både lagets spel på plan och deras inställning vid sidan av.
– Killarna är här eftersom att de vann en inhemsk turnering i Chile som arrangeras som en del av SKF-initiativet “Meet the World”. De är väldigt duktiga och har spelat bra hela veckan. Alla i laget är dessutom mycket ödmjuka och det märks att de är väldigt glada över att vara här, säger han.

Academia Sebastian Roco avancerade senare till finalen efter att ha besegrat Lion City Sailors från Singapore på straffar inför en lika entusiastisk publik.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy