Gothia Cup

Beyond Limits vinner pris för bästa outfit

Det nigerianska B17E-laget Beyond Limits vinner pris för bästa outfit under invigningsceremonin.

De vinner gratis deltagande och boende till Gothia Cup nästa sommar.

Klubben berättar historien om kostymen:
”Delegationen från Beyond Limits Football Academy kommer att bära gröna ”kembe”-dräkter gjorda av ”adire”-tyg och ”abeti aja”-kepsar med "aso oke"-material. Den gröna färgen representerar det grönvitgröna i Nigerias flagga."

Adire är en traditionell textil konstform som härstammar från Yoruba-folket i Nigeria i Västafrika. Ordet "adire" betyder "att knyta och färga" på Yoruba-språket, vilket återspeglar processen genom vilken detta distinkta tyg skapas. Ursprunget kan spåras tillbaka till tidigt 1800-tal i sydvästra Nigeria, särskilt bland Egba- och Egba-Remo-undergrupperna i Yoruba där Beyond Limits ligger.

Termen "kembe" syftar på en löst sittande, vidbensbyxa som vanligtvis bärs av både män och kvinnor. Kembe designades för att vara bekväma och praktiska, vilket möjliggör enkel rörelse i det varma klimatet i Nigeria. Abeti aja, också kallad "dog ear cap" är en traditionell nigeriansk huvudbonad med en distinkt form och kulturell betydelse. det hänvisar till kepsens form, som liknar en hunds öron. Kepsen är vanligtvis gjord av aso oke, en handvävd textil som är skapad på smala vävstolar och traditionellt tillverkad av bomull eller siden.”
De tillägger:
”Beyond Limits valet att bära kembe sydda med adire-tyg och abeti aja-kepsar sydda med aso oke är ett kraftfullt uttalande om kulturell stolthet, bevarande av arvet och främjandet av nigerianskt mode. Det representerar en koppling till deras rötter, hyllar traditionellt hantverk och fungerar som en plattform för kulturellt utbyte.”

Grattis Beyond Limits - vi ses även nästa år!

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy