Celebrate

Bidrag hjälper Gothia Cup att utveckla GSOT

Gothia Special Olympics Trophy (GSOT) startades år 2011 av den före detta svenske landslagsstjärnan Kim Källström och kategorin har blivit en etablerad favorit under Gothia Cup-veckan i Göteborg.

Nu har Gothia Cup beviljats ett bidrag på 250 000 kronor från Stadium Foundation. Pengarna är öronmärkta för utveckling av GSOT.

Stadium Foundation är en stiftelse vars mål är att främja ett aktivt och hälsosamt liv för så många som möjligt, såväl nationellt som globalt. Hela bidraget som Gothia Cup erhåller från Stadium Foundation går öronmärkt till Gothia Special Olympics Trophy, där Gothia Cup erbjuder ungdomar med intellektuell funktionsvariation en möjlighet att delta i turneringen. Kategorin är en plattform för sammanhållning och kulturellt utbyte mellan ungdomar från olika bakgrunder och förutsättningar. Bidraget används till att fortsatta utveckla kategorin och till att öka förståelsen för ungdomar med intellektuell funktionsvariation i samhället genom riktade PR-insatser.
– Tack vare denna gåva från Stadium Foundation utökar vi vårt arbete med att få fler tjejlag att delta samtidigt som vi ökar kunskapen om ungdomar med intellektuell funktionsvariation. Att ge fler möjligheten att delta och skapa en bättre upplevelse för alla är något som vi verkligen brinner för, säger Niclas Freiholtz, turneringsledare för Gothia Cup.

Patrizia Nilsson från Stadium Foundation gläds över att tillskottet bidrar till en utveckling av Gothia Special Olympics Trophy.
– Stadium Foundation vill möjliggöra för fler att leva ett aktivt liv. Donationen till Gothia Special Olympics Trophy ska användas till att fortsatta utveckla klassen, locka fler flicklag och öka förståelsen för ungdomar med intellektuell funktionsvariation i samhället, säger Patrizia Nilsson.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy