Gothia Cup

California Magic SC har längtat efter en turnering utomlands

Äntligen är de här på Gothia Cup.

Pojkarna i California Magic SC har väntat i flera år på chansen att spela utomlands. Med Gothia Cup tillbaka igen så känner de sig redo.
– Det är en bra erfarenhet för killarna och jag får chansen att pröva mig själv som coach mot internationella lag, säger David Landeros, Magics huvudtränare.

De hade en flygtid på 13 timmar på resan hit och har jetlag som är ett bekymmer. Att justera till svensk tid har tagit några dagar men det är absolut värt besväret enligt Landeros.
– Jag har coachat laget sedan de var 10 år och nu är de 16. Ett mål vi har i klubben att åka utomlands minst en gång så det är bra att det blev till Gothia Cup.

Alla lag vill helst vinna men California Magic SC har andra mål med turneringen.
– Vi har planerat för den här resan så länge att vi mest är glada över att ha kommit fram till slut. Vi har spelat i turneringar i Kalifornien men det här är den största. Vi vill utvecklas och ta med oss erfarenheten hem, säger Landeros.

Som alla andra lag tränar California Magic SC hårt. Lagets ledord är att visa respekt – något de återkommer till ofta.
– Vi arbetar stenhårt för att bli bättre hela tiden. Samtidigt är det viktigt att vi visar respekt – både på och utanför planen. Det är alla i laget medvetna om. Precis som att i slutändan så är det faktiskt bara ett spel, säger tränaren.

Efter att ha tränat laget så länge är David Landeros mycket nöjd med hur spelarna har utvecklats, både på och utanför planen.
– Det är härligt att se hur de utvecklats från små pojkar till de unga män de är idag.

Förutom fotbollen i Gothia Cup så vill laget gärna ta del av svensk kultur.
– Jag har hört mycket positivt om Sverige men det har faktiskt överträffat alla förväntningar. Just nu är jag sugen på att prova svenska köttbullar, David Landeros med ett skratt.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy