Gothia Cup

Cantolaos resa från Peru till Göteborg

Det peruanska laget har anlänt efter en 14 timmars lång resa.

Gothia Cup inkluderar lag från hela världen. Vissa lag är belägna lokalt och reser mindre än 15 minuter från sina hem, medan andra lag flyger från andra sidan planeten. Cantolao, som spelar i B15-kategorin, är ett av lagen som har rest långt, en resa på 14 timmar från Peru för att vara exakt.

Cantolao AD är en välkänd professionell fotbollsklubb från Callao, Peru, med en mycket lovande ungdomsakademi. Efter en 14 timmars lång resa från Peru, med en mellanlandning i Paris, är laget äntligen på plats för att checka in till turneringen. Trots lång färd och utmattade kroppar anländer laget med stora leenden på läpparna och en optimistisk syn på turneringen.
- Vi vet att det är en mycket svår turnering med många bra lag, men vi kommer att ge allt vi har för att vinna, säger Juan Eduardo som spelar mittfältare för det svartgula laget.

Laget har tidigare rest utomlands för en turnering i Bolivia men då deltog inte alla på turneringen.
- Det är första gången jag reser utomlands med laget. Några av mina lagkamrater reste till Bolivia för en turnering för ett tag sedan, men jag var inte med då. Jag ser fram emot resan vi har framför oss här i Sverige. Göteborg är en fin stad som känns väldigt säker avslutar Juan med att säga.

Cantolao spelar i Grupp 3 i B15-kategorin och kommer att möta två svenska lag, Ösmo GIF FK och Lilla Torg FF, samt ett engelskt lag vid namn Most Wanted Elite. Alla deras gruppspelsmatcher kommer att spelas på Heden.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy