Gothia Cup

Cerezo Osaka vann G17 Elite-finalen

Cerezo Osaka vann mot NorCal Premiere PDP på Gamla Ullevi.

Cerezo Osaka gick segrande ur G17 Elite-finalen. Det efter en 1-0 seger mot NorCal Premiere PDP på Gamla Ullevi Arena.
– Det känns så bra att ha vunnit, säger spelare Hinako Kinoshita.

Det var en stark inledande insats från båda lagen. Det tog dock inte mer än strax under två minuter för Cerezo Osakas nummer 7, Konoha Nakamura, att göra 1-0. Fotarbetet från det japanska laget var enastående. Trots det hittade NorCal Premiere till en hel del målchanser men fick se sig besegrade i första halvlek.

Likväl i andra halvlek såg vi två starka lag som gick för vinst. Cerezo Osakas backar rensade flitigt i straffområdet när NorCal jobbade för en kvittering. Den jämna matchen gjorde det omöjligt att avgöra om Cerezo Osaka skulle nå guldet eller ej redan vid slutsignal. En hel del fina avslut skapade en magisk stämning på arenan. Det slutade trots allt med att NorCal fick se sig besegrade. Cerezo Osaka vinner med 1-0.
– Jag är jätteglad, det känns så himla bra, säger Hinako Kinoshita efter vinsten.

Efter prisutdelningen tilldelades Hinako Kinoshita det åtråvärda priset som matchens lirare för sin prestation i finalmatchen. Laget hoppas på att slå på stort för att fira vinsten i Gothia Cup 2024.