Meet the World

Club Sport Emelec kommer representera SKF Ecuador på Gothia Cup i sommar

Efter att de vann Meet the World-turneringen i Ecuador kommer Club Sport Emelec representera sitt land i årets upplaga av Gothia Cup. Spelarna är redan nu väldigt exalterade över att få resa till Sverige och de räknar ner dagarna tills juli och Gothia Cup.

Precis som i många andra delar av Sydamerika är intresset för fotboll väldigt stort i Ecuador som ses som nationalsport i landet. I Ecuador frodas fotbollen främst i områden där låginkomsttagare bor, där är fotboll ofta den enda fritidsaktiviteten som finns. Många av landets mest kända fotbollsspelare kommer från enklare förhållanden och de har blivit nationalhjältar.

Ungdomsfotbollens verklighet

Fotbollsklubbar i Ecuador har urvalsprocesser för att locka barn och ungdomar till just deras klubb. De som söker måste uppfylla både fysiska och tekniska krav samt vänja sig vid en livsstil som skiljer sig mycket från den de är vana vid hemifrån. Av de hundratals som söker varje år är det endast ett fåtal som blir antagna.

När spelarna har blivit en del av laget tränar de dagligen för att förtjäna sin plats i laget. Varje spelares väg till att bli en del av laget är en unik historia eftersom spelarna har olika förutsättningar. För en del spelare har föräldrarna möjlighet att köra dem till och från träningar medan andra måste flytta från sina hemstäder, sina familjer och sin vardag för att uppnå målet - att få spela fotboll.

En dröm över landsgränser

För de unga fotbollsspelarna är drömmen att hitta en möjlighet som ger dem chansen att få resa utomlands och uppleva världen. Det är precis därför Meet The World blir intressant för lagen eftersom turneringen ger spelarna möjligheten till internationella upplevelser.

Meet the World - Ecuador

Hivimar, som är exklusiv distributör av SKFs varumärke i Ecuador, har arrangerade Meet the World-turneringen där det vinnande laget får representera landet i årets upplaga av Gothia Cup.

Den 26 mars 2022 hölls turneringen och fyra pojklag för 17-åringar deltog: Rocafuerte, Alianza, Emelec och Patria. Efter matcherna stod det klart att Club Sport Emelec blev det första ecuadorianska SKF-laget någonsin.

Elkin Muñoz, spelare i Club Sport Emelec, var den som såg till att laget vann turneringen. Mittfältaren gjorde matches enda mål i den 10 minuten när de vann över Rocafuerte FC.

Det var en tuff turnering där alla lag ville vinna, resan till Sverige var såklart en stor motivation. Jag är väldigt glad att jag gjorde målet som ledde till att mitt lag vann turneringen. - Elkin Muñoz, spelare i Emelec

Diego Bagüi, lagkapten i Emelec tycker det ska bli väldigt roligt och spännande att resa till Gothia Cup och Sverige, det blir hans första resa utanför hemlandet. Han räknar ner dagarna till det är dags att åka.

Sanningen är att vi är väldigt glada över den här möjligheten, det är inget som händer varje dag. Nu ska vi fira med våra familjer och lagkompisar. Den här vinsten var mer än välförtjänt. - Diego Bagüi, lagkapten i Emelec

Vägen till Gothia Cup

Meet the World-turneringen skapade mycket förväntningar blad unga ecuadorianska fotbollsspelare och SKF är säkra på att turneringen kommer bli mer populär och återkomma år efter år eftersom den skapar en möjlighet för ungdomarna att få sin första internationella upplevelse i och med Gothia Cup. Club Sport Emelec, som vann i år förbereder sig nu noggrant inför Gothia Cup i sommar.

Hivimar och socialt ansvar

För Hivimar, exklusiv distributör av SKFs varumärke i Ecuador, har det inneburit ett stort socialt ansvar att arrangera Meet the World-turneringen i Ecuador, ett ansvar som också bekräftar företagets engagemang för social utveckling i många områden. Idrott är mycket mer än bara ett spel, idrotten förespråkar att stäva efter gemensamt uppsatta mål genom lagarbete, något som driver ungdomars mentalitet att utvecklas för att även nå sina egna mål.

Vi är väldigt glada att det för första gången i Gothia Cups historia kommer finnas ett lag som representerar SKF Ecuador. Det har varit vår målsättning under flera år och ett sätt att utveckla ungdomsfotbollen i Ecuador. - Jaime Echevarría, direktör på Hivimar

Övriga nationer som kommer representeras av SKF på Gothia Cup 2022 är - Argentina, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Ghana, Frankrike, Italien, Mexiko och Peru.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy