Gothia Cup

Coronainformation från Gothia Cup

Våra deltagares och våra funktionärers trygghet under Gothia Cup är vår högsta prioritering. Med hänsyn till den pågående pandemin är det viktigt för oss att du känner dig trygg med att anmäla ditt lag och att delta i turneringen.

Även om situationen i samhället är utmanande just nu, ser Gothia Cup positivt på de prognoser som myndigheterna och politikerna gör för våren och sommaren när det gäller vaccinering och smittspridning. Vi har goda förhoppningar om att kunna genomföra Gothia Cup 2021 och arbetar med planering och anpassning av turneringen för att kunna genomföra den i enlighet med de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller i sommar.

I dagsläget har Gothia Cup 2021 cirka 850 lag anmälda, varav 270 utländska lag. Det är 20 procent färre än vanligt vid den här tiden på året men utifrån förutsättningarna en numerär som stärker vår tro på att ett stort antal ungdomar fortfarande drömmer om och längtar till sommarens Gothia Cup.

Vi vet hur mycket fotbollen betyder för så många ungdomar och inte minst hur viktig den – och sammanhållningen i ett lag – är i en så här utsatt situation, som kan skapa oro hos många unga. Vi hoppas att ni, med stöd i Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer, har möjlighet att fortsätta med er vardagliga fotbollsverksamhet, för att ge era ungdomar en välbehövlig stund av glädje, gemenskap och träning.

Vi kan redan nu konstatera att sommarens cup med största säkerhet inte kommer att spelas med lika många lag och nationer som den senaste turneringen – då 1686 lag från 75 länder deltog – men hur stor cupen blir och vilka länder som har möjlighet att vara representerade i Göteborg, är för tidigt att svara på än. Däremot planerar vi för alla de delar av turneringen som gör Gothia Cup till ett oförglömligt minne.

Vi beklagar att vi i dagsläget inte kan vara mer tydliga än så här men vi lovar er att vi kommer att förvalta det förtroende och den tillit ni visar oss.

Återbetalning av anmälnings- och boendekostnad

Väljer ni att avboka ert deltagande kan ni göra så med full återbetalning av anmälningsavgiften fram till 2021-05-10. Som vanligt är boendekostnaden/deltagaravgiften fullt återbetalningsbar fram till 2021-06-10.

Vad händer om Gothia Cup 2021 ställs in?

Om Gothia Cup inte kan genomföras, får anmälda lag full återbetalning av såväl anmälnings-, som boende- och deltagarkostnader.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy