Gothia Cup

Kvarnsvedens IK kröntes till dagens första Gothia Cup-mästare på SKF-arena

Makati FC - Kvarnsvedens IK (1-0) (2-2) 7-8

Dagens första final på SKF-Arena stod mellan de hittills obesegrade lagen Makati FC från Filippinerna och Kvarnsvedens IK från Sverige i G14B-klassen.

Efter en jämn och böljande inledning på den första halvleken, där båda lagen försvarade sina mål väl, bröt filippiniern Kurisara Limpawanich fram på högerkanten och avslutade distinkt lågt i det vänstra hörnet. Målet innebar att Makati FC gick ut till avbytarbänken för turneringens sista taktiksnack i ledning med 1-0.

Med ett starkt, megafon-utrustat stöd från läktarplats i ryggen gav Kvarnsvedens IK allt de hade i den andra halvleken. Satsningen gav utdelning .Den andra halvleken blev en riktig rysare som slutade med resultatet 2-2 efter fulltid.

Dagens första final avgjordes alltså på det mest nervkittlande tänkbara sätt - straffläggning. Precis som matchen i övrigt blev straffläggningen en jämn historia. Tillslut kunde dock Kvarnsvedens IF titulera sig själva som Gothia Cup-mästare.
– Det känns helt sjukt, vi har kämpat så länge för det här, säger Kvarnsveden IFs lagkapten Tuva Norén.

Trots att de var jämnt slutade aldrig mästarna att tro på sig själva, berättar Norén.
– Vi gick in med ett stort självförtroende och vi visste att vi kunde ta hem hela turneringen. När de gjorde mål så svarade vi direkt. Sen bara körde vi, det fanns inget att förlora, säger den nyblivna Gothia-mästaren.