Gothia Cup

De ukrainska killar i FC Pidshypnyk är här för att sätta avtryck

Laget från Ukraina är här för att vinna, men vägen hit har varken varit självklar eller lätt.

Trots svåra förutsättningar, med allt som sker i Ukraina har två lag tagit sig till Göteborg för årets turnering. Ett av lagen är FC Pidshypnyk som precis vunnit sin andra raka match i turneringen när vi stöter på dem.

Laget som kommer från staden Lutsk är ett av två lag som deltar i årets turnering. Vägen hit har däremot inte varit speciellt enkel.

- Vi har rest i över tre dagar, vi blev stående länge vid gränsen. Det har varit tufft, men vi är väldigt glada att vara här, säger Liubomyr Mysko.

Liubomyr och hans lagkamrater har hittills vunnit bägge sina matcher, men tycker också det är viktigt att nämna hur duktiga alla lag i turneringen är.

-Jag är väldigt imponerad av hela turneringen. Det var en väldigt fin invigning och det var roligt att träffa så mycket olika människor. Gothia Cup är en fantastisk upplevelse, något jag är otroligt glad att få uppleva, säger Liubomyr

-Det allra bästa med Gothia Cup är att få spela fotboll, på fina planer, mot bra motstånd. Jag är väldigt glad över möjligheten, säger Liubomyr glatt.

FC Pidshypnyk spelar gruppfinal imorgon, klockan 09.40 mot cyprianska Efthymiades.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy