Meet the World

Den bästa upplevelsen i mitt liv

Varje år bidrar SKF till att hundratals ungdomar runt om i hela världen får möjlighet att komma hit till Göteborg och delta i Gothia Cup. Detta är vårt största Corporate Social Responsibility (CSR) projekt. Vi har gjort detta sedan 2007 och vi älskar det!

Att se glädjen och förväntningarna, och veta att vi gör skillnad i människors liv, är något vi är oerhört stolta över. Vi ser det som vårt ansvar att hjälpa till och bidra till positiv förändring i samhället och tillsammans med Gothia Cup, som delar många av våra grundvärderingar, så har vi hittat ett fantastiskt sätt att kunna göra detta på!

Det finns en uppsjö med solskenshistorier från Gothia Cup och i texten nedan finner ni en av dem.

Detta är vad Chile skrev till oss efter förra årets turnering:

DEN BÄSTA UPPLEVELSEN I VÅRA LIV

"Academia Sebastian Roco" representerade år 2023 SKF Chile i Gothia Cup med B11.

För SKF var den här turneringen storslagen då laget tog hem vinst efter vinst mot lag från både Sverige, Tyskland, Brasilien, Kroatien, USA, Frankrike, Grekland, Island, México, Mongoliet, Singapore och Schweiz. Dessutom fick de ett historiskt bästa resultat bland de chilenska lag som representerat SKF under tidigare år, och kvalificerade sig till finalen där de fick en 2: a plats (silvermedalj) i tävlingen. Denna prestation var ofattbar för barnen!

Det är också värt att nämna den enorma support som laget fick från chilenska medborgare, både från Göteborg och grannkommunerna, som följde laget i alla deras matcher. De stöttade dem med glädje, chilenska flaggor, hejarramsor och förhöjde stämningen bland alla åskådare.

”Det kändes som att vi var lokalbefolkning, med stående ovationer, och hejarop även efter avslutad match. Det var utmanande för oss att uppnå de resultat som vi faktiskt gjorde, men med lagets tekniska färdigheter, uthållighet och pannben lyckades vi komma tvåa i turneringen” säger Benjamin Barriga, en av lagets spelare.

”Om du vågar drömma stort och jobbar för det, kan du uppnå mer än vad du trodde var möjligt!” Detta är vad Chiles representanter demonstrerade för oss under Gothia Cup 2023.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy