Gothia Cup

Dennis Andersson – årets Hedersgöteborgare

Den tidigare Generalsekreteraren och numera Senior Advisor, Dennis Andersson, blir den andre någonsin att utses till årets Hedersgöteborgare.

Gothia Cups tidigare Generalsekreterare och numera Senior Advisor, Dennis Andersson, har utsetts till Hedersgöteborgare, 2022.
–Det är mycket stolthet i den här utmärkelsen, säger han.

Dennis Andersson har utsetts till Hedersgöteborgare, 2022 – ett pris som delas ut av GT, Sveriges Radio P4 Göteborg och Göteborg & Co. Han blir därmed den andre personen att mottaga priset som Hedersgöteborgare. Den ende som erhållit priset innan den tidigare Generalsekreteraren är Göran Johansson, tidigare ordförande för kommunstyrelsen i Göteborg.
– Det är en titel man kan behålla. Och att man får sälla sig till en sådan gigant som Göran Johansson, en av de största Göteborgsprofilerna genom tiderna, det är ganska stort, säger Andersson.
I motiveringen står det att Andersson, i egenskap av visionär och eldsjäl, har utvecklat Gothia Cup till vad det är i dag – en turnering som genom åren har givit en miljon ungdomar minnen av Göteborg som evenemangsstad.
– Man tänker inte själv så där att oj Dennis, vad du har åstadkommit mycket. Det här är framför allt en påminnelse om att vi har gjort det vi har gjort på ett bra sätt. Och då menar jag verkligen vi, för man gör ingenting ensam, säger han.

 Dennis Andersson blev rörd av att ha mottagit utmärkelsen, om än något förvånad.
– Det är väldigt hedrande. Men när de började motiverade så tänkte man om det är sant? Jag måste ändå i all ödmjukhet säga att det finns många som jag tycker gör fina insatser – jag hade ingen som helst tanke på det här innan jag mottog priset, säger han. 

Motivering till årets Hedersgöteborgare, 2022:
Genom åren har en miljon ungdomar fått göteborgsminnen för livet när de deltagit i Gothia Cup. De årliga ungdomsturneringarna är ryggraden i Göteborgs världsrykte som evenemangsstad. Dennis Andersson är visionären och eldsjälen som utvecklat verksamheten till vad den är i dag. Kronan på verket blev när BK Häcken, som han länge verkat i, tog hem Hisingens första allsvenska guld. Dennis är en värdig Hedersgöteborgare 2022.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy