Gothia Cup

"Det känns om att vi har vunnit en Champions League-final"

Dramatiska slutminuter när Academia Sport Madrid besegrade FC Black Stars Basel på Mossens IP.

Mossens IP blev under tisdagseftermiddagen skådeplats för stor dramatik när det chilenska laget Academia Sport Madrid efter ett bortdömt offsidemål i matchens sista sekunder segrade över schweiziska FC Black Stars Basel.
– En dröm blev alldeles nyss till sanning, säger den överlyckliga spelaren Martín Marinakis kort efter slutsignalen.

Efter att chilenarna tagit ledningen under första halvlek och sedan utökade till 2-0 med endast ett fåtal minuter kvar av matchen hade de tillresta chilenska supportrarna vid sidlinjen redan börjat vifta med flaggor, sjunga hejaramsor och trumma i takt. Sedan svarade Schweizarna. Reduceringen kom redan på det första anfallet efter avsparken. När FC Black Stars Basel sedan vann en frispark i bra läge ökade spänningen. Några sekunder senare rasslade målets nätmaskor till då bollen korsade mållinjen via en schweizisk panna. Plötsligt knäpptyst i det chilenska lägret. Tystnaden varade dock bara i ett par korta sekunder.

Offside-blåsningen och slutsignalen följde i tät följd och in på plan rusade den chilenska hejarklacken för att krama om sina landsmän.
– Det var några tuffa minuter mot slutet. Men vi lyckades hålla ihop laget idag och det gick vägen tillslut. Jag är väldigt stolt över insatsen, fortsätter Marinakis.

Matchens dramatiska upplösning exploderade i ett stort firande när det tillslut stod klart att chilenarna vunnit sin första match i turneringen. För Marinakis var det en stor upplevelse.
– Jag kommer att komma ihåg den här matchen, målen och firandet efteråt i hela livet. Just nu känns det som om vi har vunnit en Champions League-final, säger han.