Gothia Cup

Empire Sports Academy reser med sju lag från Dubai

Akademin från Dubai i Förenade Arabemiraten har redan börjat förbereda sig för Gothia Cup 2023.

Empire Sports Academy gjorde sin Gothia Cup-debut 2022. Till sommaren får de ännu en stor upplevelse i Göteborg.
– Att bevittna spelare från olika delar av världen, och känslan de tillför spelet, är ett tillfälle och en upplevelse som inte går att toppa, säger akademichefen Adam Felix.

Vi frågar Adam Felix hur han skulle vilja beskriva den Dubaibaserade akademin.
– Empire Sports Academy beskrivs bäst som en akademi som erbjuder sina spelare chansen att lära sig sportens värderingar, uthållighet och flit samtidigt som de lär sig de värdefulla teknikerna och färdigheterna för att bli de bästa fotbollsspelare de kan bli. Tillsammans med detta tror vi att möjligheter till att spela utomlands, som i Gothia Cup, kommer att forma våra spelare till idrottare med rätt attityd och syn på sporten och livet självt, säger Adam Felix.
Han tycker att deltagandet i Gothia Cup är betydelsefullt på flera sätt.
– Gothia Cup är en möjlighet för oss som akademi att delta i inte bara denna fantastiska, internationella turnering utan att uppnå en enorm personlig utveckling, både på och utanför planen. Med denna personliga utveckling kommer chansen att stärka banden mellan våra lagkamrater samtidigt som vi får ovärderlig erfarenhet av att spela mot några av de tuffaste motståndarna fotbollen har att erbjuda.

De gillar mycket med turneringen.
– Det bästa måste vara blandningen av kulturer som sammanförs för syftet att spela den vackra sporten fotboll! Gothia Cup är en upplevelse utan dess like, som för samman världens alla hörn. Att bevittna spelare från olika delar av världen och känslan de ger till spelet är ett tillfälle och en upplevelse som inte går att toppa, säger Adam Felix.
Empire Sports Academy gjorde sin debut i Gothia Cup 2022.
– Spelarna kan inte vänta på att få komma tillbaka. Alla våra spelare som deltog sade att det utan tvekan var den bästa turneringen de hade varit en del av och de är alla så glada över att få återvända och återuppleva upplevelsen.

De deltog med tre lag förra sommaren. 2023 kommer de att mer än fördubbla det och delta med sju lag.
– Våra förväntningar som klubb är att tävla och gå så långt i turneringen som möjligt. Vi har faktiskt förberett oss för Gothia Cup sedan början av vår säsong, som startade i september 2022, och vi kommer att vara redo att ta oss an vilken klubb som helst som vi ställs mot, säger akademichefen.
Vad kommer era spelare att lära sig genom att komma till Sverige och delta i Gothia Cup?
– Lagarbete, kamratskap, respekt och värderingar. Alla våra spelare tillämpar dessa standarder och kommer också att försöka omfamna dem när de reser utomlands. Alla spelare kommer att vara stolta över det vi försöker uppnå som akademi och med höga förväntningar kommer ett stort ansvar, vilket vi är oerhört säkra på att våra spelare kommer att klara, säger Adam Felix.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy