Gothia Cup

En internationell läroplan gör Gothia Cup möjlig för det enda sydkoreanska laget

Chadwick International kom hit för erfarenheten.

Chadwick International är med i Gothia Cup för tredje gången och de är det enda laget från Sydkorea som deltar.
– Det är första gången våra pojkar spelar i en turnering. Det blir en härlig upplevelse för dem, säger Kely Jacobsen, tränare för Chadwick.

Den sydkoreanska ligasäsongen pågår hela sommaren så det är svårt för lag därifrån att delta i Gothia Cup.
– Chadwick International använder det akademiska skolåret så vi är lediga på sommaren. Det underlättar för oss och samtliga föräldrar är med på att vi åker hit och ger barnen den här upplevelsen, det är inga problem att få ihop ett lag, säger Jacobsen.

Det finns flera anledningar till att Chadwick International vill vara just internationella.
– 95% av barnen är koreaner men vi har även barn från Sydamerika, Europa och Afrika - från hela världen. Läroplanen är på engelska och alla pratar engelska i skolan. Så barnen får en internationell utbildning och kan fortsätta sina studier utomlands, ofta i USA.

Det finns stora fördelar med att åka från Sydkorea till Sverige och delta i en internationell turnering som Gothia Cup. Kely Jacobsen är väldigt positiv.
– Just att få träffa människor från många olika länder är anledningen till att vi åker hit. Vi bor i en skola och i Korea är man van vid att sova på golvet. Häromdagen lekte våra spelare med ungdomar från Egypten, Singapore och USA, vilket är precis vad vi hoppades på, säger Jacobsen.

En annan ny upplevelse för spelarna är att spela 11 mot 11, de är vana vid 7 mot 7.
– Det är inte bara första gången de spelar i en turnering, även matcherna är en ny utvecklande erfarenhet. Jag tror att de kommer att lära sig älska fotboll ännu mer här i Gothia Cup.

Chadwick International har ett nytt innovativt sätt att delta i turneringen.
– Vi håller kontakten med barnens föräldrar via en app på mobilen. Jag delar med mig av vilka aktiviteter vi har löpande på den. Målet är att barnen ska ha en underbar tid här i Göteborg och vilja åka tillbaka nästa år. Det är vårt mått på framgång.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy