Gothia Cup

FC Tokyo vinner sin första gruppspelsmatch

Det japanska laget slog Helsingborg med 5-0 i kategorin B17 Trophy, grupp 6.

Det tog inte många minuter innan FC Tokyo spräckte nollan mot det svenska motståndet Helsingborg, och mer mål skulle det bli. Efter en välkontrollerad match lämnar FC Tokyo SKF Arena på Heden med en trygg vinst.

Trots regnigt väder, snabbt gräs och hala bollar visar FC Tokyo på vilken grym bollkontroll man besitter. Mottagning, pass. Pass, mottagning. Första halvlek går bollen som på ett snöre och Helsingborg får kämpa hårt för att få låna bollen. De gånger Helsingborg får tag på bollen sätter japanerna hög press och låter aldrig riktigt Helsingborg få något spel på offensiv planhalva.
- Vi gick in i matchen med planen att pressa hårt hela tiden, säger Rikuto Soma, som är lagets kapten.

Det tidiga öppningsmålet placerades in fint av nummer 24, Kaito Eguchi, i målvaktens bortre hörn. Strax innan halvtid utökar man sin ledning genom nummer 20, Aren Nakaya, som genom en pass han får snett bakåt simpelt kan kontrollera och sedan placera bollen i målvaktens första hörn.

Inte långt efter att andra halvlek har sparkats igång märks det att spelarna börjar bli trötta. Spelet blir rakare och det går mer fram och tillbaka. Trots ett duktigt Helsingborg med mycket potential och vilja, orkar man inte riktigt hålla igen och matchen slutar 5-0 till FC Tokyo. Andra halvleks målskyttar blir nummer 22, Toya Fujimori, nummer 43, Yuki Tomomatsu samt nummer 24, Kaito Eguchi som gör sitt andra mål för matchen.

I B17 Trophy grupp 6 ingår även lagen Östers IF och det rumänska laget FC Dinamo Bucuresti 1948. Det blir helt klart en intressant grupp att följa där mycket kan hända.