Celebrate

Finaldag för Gothia Special Olympics Trophy

Under torsdagen spelar GSOT sina finaler på Heden 5- GB Glace och Heden 6.

Parallellt med Gothia Cup, spelas turneringen Gothia Special Olympics Trophy. I årets upplaga deltar hela 15 nationer med totalt 48 lag. Under torsdagen var det dags för finalerna på Heden, klockan 11:00 spelade Uzbekistan mot Litauen. Uzbekistan kammade hem vinsten med 4 - 1. 

Tränare Farrakhan Baymuradov är glad över resultatet och stolt över lagets prestation, på lagets vägnar kan han även intyga att veckans matcher och aktiviteter har uppskattats av de uzbekistanska spelarna. 
– Igår kväll spelade vi beachvolleyboll och senare idag ska vi in till stan, för att få en större bild av staden och människorna, säger Farrakhan Baymuradov.

Gothia Special Olympics Trophy anordnas för ungdomar med någon form av intellektuell funktionsnedsättning. Det ingår i Gothias initiativ “Celebrate the People”, vars syfte är att främja mötet mellan människor och ge lika villkor för den gemensamma nämnaren; kärleken för fotboll. Turneringen är ett samarbete mellan Gothia Cup, Special Olympics Europe/Eurasia, Special Olympics Sverige och Kim Källström.


MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy