Fjärde upplagan av Gothia Cup China börjar i morgon

Röken från årets Gothia Cup har knappt hunnit lägga sig. Men redan i morgon drar Gothia Cup China igång. – Det är väldigt glädjande att återigen få uppleva den speciella Gothia Cup-andan och den här gången på andra sidan jordklotet, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson som är inbjuden som hedersgäst till turneringen i Kina.

Det är fjärde gången i ordningen som Gothia Cups systerturnering anordnas Kina. Den bygger på samma grundtanke som Gothia Cup – att skapa en mötesplats för barn och ungdomar.

– Det är lagen och deltagarna från hela världen som gör Gothia Cup så unik och att turneringen sedan några år nu också finns i Kina är ytterligare ett prov på hur mötesplatser skapas – precis det som är syftet med Gothia Cup, säger Dennis Andersson.

340 lag från 36 länder deltar i årets turnering som spelas i niomiljonersstaden Qingdao i östra Kina. I en vecka ska det spelas fotboll på de 42 planerna och slutsegrare i 15 olika klasser ska koras. Men Gothia Cup är som alltid mycket mer än bara fotboll.

– Jag hoppas på en vecka full med glädje och fotboll och jag vill också uppmana deltagarna att vid sidan om all fotboll ta chansen att lära känna nya människor och därigenom kanske skaffa vänner som håller en livstid, säger Dennis Andersson.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy