Gothia Cup

FK Lillehammer vann B18-kategorin: "Det känns otroligt skönt"

De vann i den sista finalen på Gamla Ullevi.

Den sista finalen på Gamla Ullevi spelades mellan engelska Jusball FC och norska FK Lillehammer i B18-kategorin. En final norskarna gick segrande ur.
– Det känns otroligt skönt, säger Sigve Rustad.

Det var en trevande inledning på finalen i B18-kategorin. Lagen kände på varandra, och det skapades inte särskilt många farliga chanser. Det var först i den 18:e minuten som något lag kom riktigt nära att spräcka nollan när FK Lillehammer hade ett skott som smet tätt utanför stolpen. Norskarna etablerade ett visst tryck i slutet av halvleken, men det var alltjämt mållöst i paus.
– Det var en första halvlek som var väldigt präglad av nerver där inget av lagen riktigt vågade gå framåt, säger Sigve Rustad.

I den 38:e matchminuten så bröt norrmännen dödläget. Sigve Rustad nådde högst på en frispark som slogs från mittplan, och kunde nicka in 1-0-målet i ett öppet mål. Därefter blev det en intensivare matchbild, och Jusball hade flera lägen att kvittera. Men Lillehammer lyckades hålla undan och är därmed vinnare av B18-kategorin.
– Det känns otroligt skönt att få vinna Gothia Cup. Vi har varit med i flera turneringar där vi fallit på målsnöret tidigare, så det känns skönt att äntligen vinna något så stort, säger Sigve Rustad. 

Sigve Rustad utsågs till finalens MVP:s.
– Det känns väldigt kul och få en sådan här utmärkelse, men det är framför allt laget som har gjort det här möjligt, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy