Gothia Cup

Första finallagen klara

Hammarby IF F11A möter FC New England i G12 finalen.

De två semifinalerna i G12 serien innehöll många mål och det var spännande in i  slutminutrarna.

Det var två spännande möten mellan fyra väldigt bra lag. Qiong zhong nv zu från Kina spelade mot svenska Hammarby IF F11A. Det första målet kom tidigt för Hammarby och i halvtid var de i ledningen. Det kinesiska laget började andra halvlek starkt och gjorde två snabba mål i ett försök att ta sig tillbaka in i matchen men det gick Hammarby inte med på. Istället gjorde svenskarna ett par snabba mål och slutresultatet var 6–2 och de hade bokat sin plats i finalen.

Kapten Nicole Rydberg, 12 år, kommenterar på matchen.
– Vi visste att de var ett riktigt bra lag och vi visste att vi behövde hålla uppe tempot och inte ge upp. Det var bra att vi var tuffa i straffområdet. Vi spelade bra, säger Rydberg.

Nu förbereder de sig för morgondagens final.
– Vi ska tagga till riktigt ordentligt och ta hem guldet. Stödet på läktarna betyder jättemycket, det är riktigt kul faktiskt, säger Rydberg.

I den andra semifinalen var det Makati FC från Filippinerna som mötte FC New England från USA. Amerikanarna tog ledningen genom några direkta anfall och ett bra passningsspel. Deras försvar testades av Makati, men i slutändan kunde de inte vara tillräckligt effektfulla mot amerikanarna. Slutresultatet blev 5–1 till New England.

Fyra av de fem målen kom genom Brielle Carozzoni, 12 år.
– Det känns riktigt bra för vi jobbade som ett lag för att nå dit vi är just nu. Det här var förmodligen en av våra bästa matcher för vi alla jobbade tillsammans och flyttade bollen snabbt, och vi kommunicerde bra med varandra, säger Carazzoni.

Hur kommer ni att förbereda er för finalen?
– Sova och dricka mycket vatten. Vi har en riktigt bra chans, så länge alla gör sitt bästa, säger Carazzoni.

Finalen spelas på Heden 4 klockan 11:00.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy