Gothia Cup

Fotbollen underlättade flytten från Kina till Tyskland

Första gången den nya lagkonstellationen ställer upp tillsammans i Gothia Cup.

Zong Xu Steinhoff flyttade till Tyskland för två år sedan.
Med hjälp av fotbollslaget har han hittat rätt i sitt nya hemland.
– Laget har gjorde det enklare för mig att ta mig genom flytten, säger han.

Steinhoff flyttade till Tyskland för två år sedan. Då kunde han inte språket, kulturen eller kände någon i landet. Men med hjälp av fotbollen hittade han rätt.
– Jag bodde i Kina innan jag flyttade till Tyskland. Då var vi en del ungdomar som gick ihop och skapade ett nytt lag. Vi hade inte spelat tillsammans tidigare. Folk spelade i olika lag, men vi gick vi ihop, säger han. 

Vissa av spelarna hade emellertid spelat i laget sedan tidigare. Men det är i den nya konstellationen som laget blivit ett. Fort har det gått – och bra.
– Det är vår första gång här. Eller ja, min första gång i alla fall. Vissa i laget har varit här tidigare. Vi har spelat en säsong ihop och. Vi kom trea i vår serie – och den serien var väldigt tuff.

Zong Xu Steinhoff ser väldigt mycket framemot Gothia Cup. I turneringen vill han främst mäta sig mot utländska lag – och få ett resultat på hur bra laget är och hur väl de spelat ihop sig under säsongen.
– Vi är väldigt glada över att se om vi kan få ihop det och gå segrande ur matcher – men vi är ju naturligtvis också här för att ha roligt, säger han om sina förhoppningar om turneringen och fortsätter:
– Vi kommer in med gott självförtroende till turneringen. Som jag sade tidigare spelade vi väldigt bra förra säsongen, vi gjorde det mycket bra ihop. Jag är väldigt förväntansfull inför att spela och jag tror att vi har en väldigt bra chans att gå långt.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy