Gothia Cup

Fullträff säkrade vinsten för ED Moratalaz i B16-finalen

Lillestrøm SK 2 - ED Moratalaz 0–1 (0–0)

Norska Lillestrøms senaste två matcher var tvungna att avgöras på straffar, och spanska ED Moratalaz var tidigare obesegrade i turneringen.

Det var ett väldigt jämnt möte och matchen flöt på från sida till sida från start. Spanjorerna hade lite mer press på sina motståndare, även om det norska laget kunde ta sig igenom det spanska försvaret vid några tillfällen. Mot slutet av den första halvleken hade Moratalaz möjligheten att ta ledningen med en frispark som precis missade mål. Vid halvtid var inte lätt att skilja de två lagen åt.

Båda lagen tog vid där de slutade. 10 minuter in i den andra halvleken fick Moratalaz en till frispark, precis utanför straffområdet. Haroun Amrani gjorde 1–0 till spanjorerna då han fick till en riktig fullträff. Även om Lillestrøms målvakt var där med fingertopparna så var det inte tillräckligt för att hålla bollen ute ur målet. Bara några minuter senare var Moratalaz nära på att göra ännu ett mål då de ökade på pressen, men bollen gick utanför. Det var nervigt in i det sista, men i slutändan kunde det spanska laget hålla ihop och 1–0 räckte för att krönas vinnare.

Moratalaz kapten Bruno Acosta del Campo var överlycklig över vinsten.
– Vi är väldigt glada för det är en tuff turnering och vi har mött väldigt tufft motstånd och jag är så glad över att vi lyckades, säger del Campo.

Trots att det har varit tufft gick öaget obesegrade genom turneringen. Kaptenen säger att det var tack vare en spansk ingredient.