Gothia Cup

Girls Unite är redo: “Vi har tränat tre timmar om dagen”

Spelarna har tränat hängivet innan turneringen och nu är de redo att spela.

Girls Unite har sett till att få mycket fotbollsspelande i benen i uppslutningen till deras Gothia Cup resa och de ser fram emot att ta in hela turneringsupplevelsen. Elise Desai reflekterar över hur unik möjligheten är.
– Bara att vara här är en prestation i sig, säger Elise.


Lag ankommer i Göteborg från hela världen för att ta del av Gothia Cup. För Girls Unite från San Fransisco, USA, är det deras första gång på turneringen och flera av spelarna reser internationellt för första gången. De har förberett sig genom att göra research och prata igenom hur det kommer att vara. Elise Desai, 15 år, ser fram emot att spela mot olika lag och träffa människor från många olika kulturer.
– Jag läste upp lite på turneringen, speciellt öppningsceremonin och de olika discona och jag tyckte att det var en cool aspekt av turneringen, säger Elise.

När det kommer till det som ska ske på fotbollsplanen har laget också förberett sig väl.
– De senaste två veckorna har vi spelat tre timmar om dagen, plus annan träning vid sidan av. Jag har personligen spelat 31 timmar av fotboll, bara tränat, säger Elise.

Laget ser till att de har gjort allt i sin makt för att vara förberedda när turneringen väl drar igång, men de är också medvetna om att ombyte förnöjer. Efter den långa resan och tidsomställningen så ser laget fram emot att ägna den första dagen åt sightseeing. Efter att de har fått in ett träningstillfälle såklart.
– Jag älskar den här sporten med hela mitt hjärta och jag är väldigt glad över att vara här. Att spela internationellt är en stor dröm jag har, och bara att vara här är en prestation i sig. Målet är att vinna. Att utmana, att få vara med om något som inte alla får uppleva, säger Elise.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy