Götaholm BK B18-mästare efter fjärde raka segern på straffar - Gothia Cup
Gothia Cup

Götaholm BK B18-mästare efter fjärde raka segern på straffar

Götaholm BK - Gais 6-5 (1-0) efter straffar

B18-finalen var ett rent Göteborgsderby mellan Götaholm BK och Gais. Det var en väldigt intressant och spännande match - och den gick hela vägen till straffar. Straffexperterna Götaholm BK vann thrillern efter ett enormt drama.
– Vi kommer att fira mycket i vårt klubbhus, säger målvakten Promise Ezeilo.

Götaholm BK fick en jättechans att ta ledningen i slutet av första halvlek. De tilldelades en straff men den räddades av Gais målvakt. Men de gav inte upp. Istället gjorde de mål med två minuter kvar av första halvlek. Målet gjordes av Willy Kamegni Kamula Foumboua. Gais gjorde en kvittering tidigt i andra halvlek. Ahmad Reekab blev målskytt. Det var det sista målet under ordinarie tid. Straffsparkar krävdes för att utse en vinnare. Gais och Götaholm BK missade en straff vardera. Det var ett stort drama i straffläggningen men Götaholm BK gick till slut segrande ur dramat. Det var deras fjärde raka (!) seger på straffar i Gothia Cup. Efter matchen kramade de sina vänner och familjer.
– Det känns så underbart att vinna ett Göteborgsderby. Det är så skönt att vinna Gothia Cup, säger målvakten Promise Ezeilo.
Han lovar att fira på ett bra sätt.
– Vi kommer att fira mycket. Vi kommer att vara i vårt klubbhus och vi ska ha god mat och allt, säger målvakten.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy