Gothia Cup

Göteborgsderbyt slutade med vinst för IFK Göteborg

IFK Göteborg - BK Häcken 2 3–2 (3–2)

Finalen i G17 serien såg på förhand ut att bli en spännande match med ett Göteborgsderby och det löftet infriades. IFK Göteborg hade bara släppt in ett mål innan finalen och BK Häcken hade lyckats att ta sig till final efter ett utdraget straffdrama.

Matchen började i ett högt tempo och skulle fortsätta på samma sätt. IFK Göteborg öppnade målkontot tidigt efter en miss i BK Häckens försvar, men Häcken var snabba med att kvittera. IFK följde upp det med ett till snabbt mål, en välplacerad pass genom försvaret som kunde tryckas in i målet. Det var ingenting som Häcken tänkte acceptera utan de kvitterade ännu en gång till ställningen 2–2, som stod sig förvånansvärt länge i denna målrika halvlek. IFK tog sedan ledningen genom nummer 9 Saron Behre, som gjorde ett vackert 3–2 mål med ett skott från utanför straffområdet.

Det lugnade ned sig något i andra halvlek och lagen såg till att spela mycket boll i sina försök att ta sig igenom det andra lagets försvar. En stark räddning av Häckens målvakt såg till att hålla laget i matchen, och de fortsatte att pressa IFK med några bra anfall. Men IFKs försvar, som hade varit väldigt starkt genom hela turneringen, fortsatte på samma sätt och släppte inte igenom Häcken. Vid slutsignalen var det IFK som stod som segrare.

IFK kapten Tida Jatta kommenterar på lagets väg till finalen.
– Vi har spelat bra varenda match. Nyckeln är vårat samspel, att vi vågar hålla boll och rulla boll, inte stressa, säger Jatta.

Det har inte gjort några planer på ett firande ännu, men firas kommer det att göra.
– Det var en väldigt tuff match, det är ändå derby match. Men vi ska fira rejält nu, säger Jatta.