Gothia Boost Tour-laget njöt av Gothia Cup: ”En superbra vecka” - Gothia Cup
Gothia Cup

Gothia Boost Tour-laget njöt av Gothia Cup: ”En superbra vecka”

Kungshamns/Smögens IF:s G13-lag fick chansen att delta i Gothia Cup tack vare Gothia Boost Tour och lärde sig mycket längs vägen.

Kungshamns/Smögens IF var ett av de lyckliga lag som fick vara med i Gothia Cup gratis efter att ha vunnit sitt deltagande under Gothia Boost Tour.
G13-laget tyckte om upplevelsen väldigt mycket.
– Trots resultaten så blev de ännu mer motiverade, säger tränaren Daniel Horst.


Spelarna i Kungshamns/Smögens IF var mycket överraskade när de fick veta att de skulle få spela Gothia Cup i år.
– Tjejerna blev överlyckliga, och givetvis väldigt överraskade, när Gothia Boost Tour var på plats och berättade nyheten, säger Daniel Horst.
De förberedde sig så väl de kunde och fick många fina minnen från Gothia Cup-veckan i Göteborg. De förlorade alla matcher men var inte alltför ledsna för det.
– Det var en superbra vecka, det var bra matcher och lärorikt, säger lagets tränare.

Vad har tjejerna fått för upplevelser att ta med sig?
– Att få delta på världens största och bästa ungdomsturnering var en stor sak, ett minne för livet garanterat. Sen att vi även fick sitta nere på planen och representera Sverige på invigningen var en upplevelse som tjejerna sent kommer glömma.

Vad har varit roligast med att delta i Gothia Cup?
– Jag tror hela paketet - att få vara på en sådan stor cup samt få vara på första parkett på invigningen - skapar ett starkt minne.

På vilka sätt tror du laget växer genom deltagandet i turneringen?
– Det första flera tjejer sade efter att vi åkte ur var: ”Daniel, nu vill vi öka antalet träningar per vecka och ha ännu hårdare träningar för att bli ännu bättre, för vi vill åka ner hit igen och få revansch”. Så trots resultaten så blev de ännu mer motiverade. Denna cup har hjälpt laget, vi har fått ännu mer motiverade tjejer, säger Daniel Horst.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy