Gothia Cup

Gothia Cup 2023 invigt inför över 51 000 åskådare

Mycket glädje när Gothia Cup invigdes inför storpublik på Ullevi.

Världens största fotbollsturnering för ungdomar invigdes med pompa och ståt inför över 51 000 lyckliga och entusiastiska barn, ungdomar och ledare på Ullevi i kväll.
– Det var en fantastisk och minnesvärd invigning, säger Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson.

Förra årets invigning bevittnades av 42 126 ungdomar på Ullevi och var den första sedan 2019. I år var det betydligt fler åskådare på plats på invigningen. Närmare bestämt 51 073 stycken. Och stämningen var minst lika elektrisk som förra året. Det syntes omgående att deltagarna var laddade. Först fick deltagarna spela sina första matcher. Och sedan fick de toppa dagen med att få jubla och uppleva en härlig invigningsshow tillsammans med sina lagkamrater på måndagskvällen. Det märktes att ungdomarna hade längtat efter att få uppleva invigningen på denna magiska arena.

Invigningen lyfte fram den gemenskap och glädje som genomsyrar hela Gothia Cup. Publiken bjöds på härliga nummer av olika slag. Showen innehöll såväl fyrverkerier som dans- och musiknummer av hög klass. Alla 70 länder presenterades en efter en i vanlig ordning. Jublet visste inga gränser när Sverige, som har 1 000 lag med i turneringen, presenterades till tonerna av göteborgaren Håkan Hellströms hitlåt ”Din tid kommer”, men samtliga länder fick motta stort jubel. Som en extra krydda spelades den svenska nationalsången på elgitarr. Det var en spektakulär show som kommer bli ett minne för livet för besökarna på Ullevi.

Härmed är Gothia Cup 2023 officiellt invigt! Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson är mycket nöjd med utfallet av årets invigning.
– Det var en fantastisk och minnesvärd invigning. Den genomsyrades av glädje, gemenskap, vänskap, värme och härlig energi, vilket är precis det som Gothia Cup handlar om. Jag hoppas att alla spelare och ledare går hem med ett leende på läpparna efter denna magiska kväll, säger Anders Albertsson.

Fakta om Gothia Cup 2023:
Deltagande lag: 1872 lag.
Antal deltagare (spelare plus ledare): 43 400 personer
Antal deltagare, inklusive medresenärer: 54 400 personer
Nationer: 70 nationer.
Ny nationer 2023: Gibraltar, Caymanöarna, Trinidad och Tobago.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy