Gothia Cup

Gothia Cup 2023:s matcher bidrog till 77 892 timmars rörelse

Turneringen och dess hållbarhetspartners fortsätter arbetet mot att uppnå det tredje globala målet: god hälsa och välbefinnande.

Gothia Cups matcher bidrog under sommaren till 77 892 timmars rörelse för barn och ungdomar från hela världen.

Under Gothia Cup 2023 spelades totalt 4 771 matcher mellan 1 878 lag från 69 olika länder. Sammanlagt spelade alla spelare – alla grupp- och slutspelsmatcher inkluderade – fotboll i 4 673 540 minuter, vilket motsvarar 77 892 timmar. Och då är inte all annan form av träning, som uppvärmning, i samband med turneringen inräknad.

Dessa siffror kan jämföras med att det i Fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland i somras spelades 64 matcher. Totalt spelade VM-spelarna fotboll i 129 360 minuter, vilket är 2 156 timmar. Gothia Cups matcher bidrog därmed till 75 736 fler timmars rörelse för de medverkande spelarna än vad Fotbolls-VM gjorde.

– Vi på Gothia Cup är stolta över att vi kan vara med och bidra till så många timmars rörelse för alla de tusentals barn och ungdomar som deltar i turneringen varje sommar. De får uppleva oförglömliga saker på och utanför planen och knyter vänskapsband, samtidigt som de får motion – som är viktig för att bibehålla en god hälsa – på köpet, säger Niclas Andersson Freiholtz, tävlingsledare för Gothia Cup.

Gothia Cup fortsätter sitt hållbarhetsarbete ihop med våra partners för att nå FN:s globala mål till 2030. Med hjälp av vår huvudpartner SKF och våra official partners Kronfågel, NeH, Puma och Mathem tar vi steg mot det globala målet om god hälsa och välbefinnande.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy