Gothia Cup

Gothia Cup är fullt på rekordtid

Intresset för Gothia Cup är rekordstort. Totalt har 1 850 lag anmält sig. Därför har turneringsledningen beslutat att stänga för fler anmälda lag – nästan tre månader innan sista anmälningsdag.

Sista anmälningsdagen för lag att delta i världens största fotbollsturnering för ungdomar är 10 april. Det är första gången Gothia Cup tvingas stänga för anmälningar i förtid. 

– Det finns ingen plats kvar i turneringen. Alla som anmäler sig nu hamnar på en väntelista. Om det hoppar av lag eller om vi lyckas få till fler platser i turneringen kan vi ta in fler, säger Niclas Freiholtz, turneringsledare för Gothia Cup. 

– Som det är nu finns det helt enkelt inte fler planer att spela på eller möjligheter för lagen att övernatta. 

I år har 1 850 lag redan anmält sig, varav hälften är från annat land än Sverige, till turneringen som spelas 15 till 20 juli i Göteborg. Den stora majoriteten lag, 1 550, övernattar i Göteborgsregionen på antingen skola eller hotell. 300 av lagen kommer från närområdet. 

– Det är väldigt roligt att se att intresset för Gothia Cup växer, att det är så många lag som vill delta i turneringen. Tillväxten är från hela världen. 

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy