Gothia Cup

Gothia Cup Foundation ger fler möjligheten att delta

Gothia Cup Foundation är nu en integrerad och viktig del av det övergripande hållbarhetsarbetet som Gothia Cup bedriver.

Turneringen och dess hållbarhetspartners fortsätter arbetet mot att uppnå det tionde globala målet: minskad ojämlikhet, där Gothia Cup Foundation spelar en viktig roll.

Varje sommar skapar Gothia Cup världens största och mest internationella mötesplats för unga fotbollsspelare. Denna mötesplats är oberoende av hudfärg, kultur och kön och bygger på grunden att alla visar ömsesidig respekt och förståelse för varandra. Med hjälp av Gothia Cup Foundations olika projekt skapar vi möjlighet till utbildning och en aktiv livsstil för ungdomar världen över.

Varje år kan lag som annars inte haft råd att åka till Göteborg och spela turneringen göra just detta med hjälp av bidrag från Gothia Cup Foundation. Med hjälp av projektet kan lag från resurssvaga länder få möjlighet att delta och bidra till att skapa ”The World Youth Cup” på plats i Göteborg. Det kan handla om såväl rabatter som resebidrag och fritt deltagande för lag.

– Totalt så avsätter Gothia Cup mellan tre och fyra miljoner kronor varje år till Gothia Cup Foundation. Dessa pengar ska gå till stöd för lag från resurssvaga länder och där fotbollen är under utveckling. Varje år deltar lag från länder som annars inte hade haft möjligheten att delta, säger Niclas Andersson Freiholtz, tävlingsledare för Gothia Cup.

Gothia Cup fortsätter sitt hållbarhetsarbete ihop med våra partners för att nå FN:s globala mål till 2030. Med hjälp av vår huvudpartner SKF och våra official partners GB Glace, McDonald’s, SEB, Länsförsäkringar och Tre tar vi steg mot det globala målet om minskad ojämlikhet.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy