Gothia Cup

Gothia Cup och Partille Cup fördjupar samarbetet – bildar unik evenemangsorganisation

Gothia Cup och Partille Cup fördjupar samarbetet för att fortsätta utveckla de två världsledande ungdomsturneringarna i fotboll och handboll. De två evenemangs-arrangörerna har skrivit ett avtal som innebär att Gothia-organisationen kommer att hantera driften även av världens största ungdomsturnering i handboll.

Partille Cup spelades för första gången 1970 och fem år senare startade Gothia Cup. Redan tidigt utbyttes kunskap och erfarenhet turneringarna emellan och sedan Partille Cups flytt in till Göteborg i början av 2000-talet har samarbetet växt – framför allt när det gäller invigning, ledarfest och turneringarnas hjärta, Heden Center, men även vad gäller material och logistik. Allt för att ge deltagarna den bästa möjliga upplevelsen av såväl Göteborg som evenemangen under sin vecka i staden.

Nu tar de två evenemangs-arrangörerna steget fullt ut för att optimera synergierna mellan ungdomsturneringarna. Sävehof är fortsatt ensam arrangör av Partille Cup och äger så väl budget- som strategiansvar, men driften kommer fortsättningsvis att hanteras av Gothia Cup-organisationen.

Det handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för att kunna utveckla de två evenemangen. Vi kommer att skapa fler synergieffekter, samtidigt som det ger oss möjlighet att investera i att skapa ännu bättre turneringar så deltagarna får en ännu bättre upplevelse, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup.

Samarbetet innebär att Partille Cups fastanställda personal operativt kommer att ingå i Gothia Cups organisation med Gothia Park Academy som arbetsplats, där de gemensamt driver planering och genomförande av båda cuperna.

De två evenemangs-organisationerna har diskuterat frågan i många år, då beröringspunkterna redan varit så många och viktiga. Efter två år där såväl Gothia Cup som Partille Cup tvingats ställa in på grund av coronapandemin, bestämdes att förverkliga planerna.

Vi har pratat om det här under en lång tid och pandemin blev den avgörande faktorn som fick oss att ta steget fullt ut, då vi ser detta som den bästa möjligheten för båda evenemangen att komma tillbaka ännu starkare. Genom att skapa en större, gemensam organisation, minskar vi sårbarheten för de här två evenemangen som är så viktiga, dels för Göteborg som stad men framför allt för så många ungdomar, säger Dennis Andersson, Gothia Cups generalsekreterare.

Fakta 

Partille Cup, världens största ungdomsturnering i handboll:

2019
Deltagare: 24 500.
Lag: 1 407.
Nationer: 52.

Sedan start
Deltagare: 530 000.
Lag: 30 300.
Nationer: 96. 

Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll:

2019
Deltagare: 36 212.
Lag: 1 686.
Nationer: 75.

Sedan start
Deltagare: 1 156 000.
Lag: 47 410.
Nationer: 149.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy