Gothia Cup

Gothia Cup presenterar Estrella som ny Official Partner

Estrella och Gothia Cup utökar sitt samarbete - med jämställdhet i fokus.

Estrella blir ny Official Partner till Gothia Cup. Parterna har valt ut ett gemensamt hållbarhetsmål som fokus för samarbetet: ökad jämställdhet inom idrotten.

Gothia Cups försäljningschef Thomas Anderson är mycket glad över samarbetet.
– Det känns fantastiskt kul att presentera Estrella som ny Official Partner till turneringen. Estrella har varit med oss genom åren men väljer nu att kliva upp till en Official Partner-nivå, säger Thomas Anderson och fortsätter:
– Vi delar samma värderingar kring jämställd idrott och vill tillsammans genom Gothia Cup vara ett fönster för en jämställd värld både på och utanför planen. Det ska bli extra roligt att följa Bergums IF:s G14-lag, som Estrella har valt att stötta lite extra under turneringen.

Estrella ser Gothia Cup som ett viktigt forum för att lyfta mångfald och jämställdhet inom sporten.
– Turneringen öppnar upp världen för unga människor och är en fantastisk mötesplats för glädje och rörelse tillsammans. Genom att vara med och bidra till Gothia Cup kan vi vara med och skapa ett bättre samhälle och tillsammans med andra aktörer belysa viktiga frågor. Vårt Estrella-hjärta klappar lite extra för idrotten och en jämställd idrott ser vi som är en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling, säger Jenny Lagergren, hållbarhetsansvarig.
De ser sina partnersamarbeten som en viktig del i sin hållbarhetsagenda, vars övergripande syfte är att främja ett inkluderande och öppet samhälle.
– Idrotten ser vi också som ett viktigt verktyg för att främja det fysiska och psykiska välmåendet.

Estrella vill, tillsammans med Gothia Cup, jobba för att uppnå ökad jämställdhet.
– Vi har en lång väg kvar till en helt jämställd idrott. Tjejer och kvinnor är både underrepresenterade och underbetalda inom idrotten. Vi vill att alla ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen oavsett könstillhörighet eller bakgrund. Vi vill därför vara en del av utvecklingen för en mer jämställd värld både på planen och utanför, säger Jenny Lagergren.

De har valt att genom Gothia Cup Foundation-programmet stötta Bergums IF:s G14-lag, som nu får chansen att delta i världens största fotbollsturnering för ungdomar.
– Detta är första gången vi gör detta och det ska bli roligt att få visa vårt engagemang genom att följa och lyfta laget på olika sätt. Vi hoppas att detta inspirerar dessa tjejer till att fortsätta utöva idrott framåt. Laget blir på sätt och vis också ambassadörer för en jämställd idrott och inspiratörer till andra klubbar och idrottsintresserade ungdomar, säger hon.

Estrella hoppas att partnerskapet ska gagna alla parter.
– Estrella vill vara en god samhällsaktör. Genom att öka vår synlighet i sammanhanget och marknadsföra samarbetet i våra kanaler kan vi hjälpa till ytterligare att sprida budskapet om vikten av mångfald och jämställdhet inom idrotten, lyfta den sociala nyttan och i förlängningen bidra till samhällets bästa. Vi ser detta som en win-win där vi adderar värde både till samhället och till Estrella, säger Jenny Lagergren.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy