Gothia Cup presenterar Turkish Airlines som Official Partner - Gothia Cup
Gothia Cup

Gothia Cup presenterar Turkish Airlines som Official Partner

Turkish Airlines är tillbaka som Official Partner till Gothia Cup.

Turkish Airlines blir Official Partner till Gothia Cup igen. Parterna har kommit överens om ett samarbete med fokus på att arbeta mot de globala klimatmålen.

Turkish Airlines har tidigare varit partner till Gothia Cup mellan 2013 och 2019. Nu är de tillbaka.
– Det avbröts på grund av pandemin. Vi är mycket glada över att vara partners igen. Vi är väldigt glada över att träffa de unga människor som är vår framtid, säger Yavuz Selim Keles, försäljningschef på Turkish Airlines.
Flygbolaget kommer att erbjuda extra bagage gratis till alla spelare och lag som reser med dem till Göteborg innan turneringen. Turkish Airlines ser mycket positivt på Gothia Cup.
– Gothia Cup är den största internationella turneringen där unga fotbollsspelare kan visa sina talanger, färdigheter och spel. Dessutom bidrar det till spridningen och erkännandet av fotbollslag för flickor runt om i världen, säger han.

Målen för partnerskapet är tydliga för dem.
– Idrottsorganisationer som Gothia Cup stöds alltid av Turkish Airlines. Vårt partnerskap syftar till att träffa unga människor, introducera vårt flygbolag och få insikter om förväntningar. Turkish Airlines delar Gothia Cups kärnvärden, som att ungdomar oavsett nationalitet, religion eller hudfärg ska få chansen att träffas och spela fotboll. Vårt mål som partner är att vara det ledande flygbolaget för alla de människor som är involverade i Gothia Cup, säger Yavuz Selim Keles.

Turkish Airlines och Gothia Cup kommer att arbeta tillsammans mot de globala klimatmålen.
– Vi väljer Climate Action eftersom vi, som flygbolaget som flyger till fler länder än något annat flygbolag i världen, uppskattar det hållbara flygbränslet som ett nyckelelement i vår hållbarhetsstrategi för att minska flygets miljöpåverkan.
Han fortsätter:
– Medan Turkish Airlines gör framsteg på den nationella och internationella arenan med sina hållbarhetsfokuserade aktiviteter och utmärkelser, belönades flaggrederiet med priset "Airline Sustainability Innovation of the Year" av CAPA - Center for Aviation - för sina innovativa insatser inom hållbarhetens omfattning.

Turkish Airlines har ett nära samarbete med forskare för att utveckla världens första koldioxidnegativa hållbara flygbränsle, kallat SAF. De arbetar också med ett projekt som kallas Microalgae Based Sustainable Bio-Jet Fuel Project, där de samarbetar med Bogazici University.
– Syftet är att producera biobränslen från mikroalger med hjälp av hydrobearbetade fettsyror och hydrotermiska flytande metoder. Turkish Airlines planerar att använda detta biobränsle, som kommer att erhållas från hållbara källor och är ett projekt som bidrar till nio av FN:s hållbara utvecklingsmål, i sina flygningar efter motortesterna som ska utföras av Turkish Technic. När vi använder detta bränsle kommer vi att vara ett av få globala företag som kan använda den renaste typen av biobränsle, säger Yavuz Selim Keles.

Gothia Cups försäljningschef Thomas Anderson ser fram emot samarbetet.
– Det känns fantastiskt kul att välkomna Turkish Airlines tillbaka till Gothia Cup-familjen. Både vi och Turkish Airlines har världen som arbetsfält och våra gemensamma krav på kvalitet och ett hållbart samhälle gör att samarbetet är både viktigt och inspirerande. Att Turkish Airlines satsar hårt på forskning och utveckling av hållbart bränsle ser vi som viktiga åtgärder för att kunna transportera framtidens fotbollsresenärer på ett hållbart sätt, säger Thomas Anderson.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy