Gothia Cup

Gothia Cup skänkte över två ton mat till Räddningsmissionen

Gothia Cup fortsätter sitt hållbarhetsarbete ihop med våra partners för att kunna nå FN:s globala mål till år 2030.

Ett led i att uppnå de globala klimatmålen är att skänka överbliven mat från våra skolmatsalar till Räddningsmissionen, som i sin tur fördelar maten till behövande.

För att undvika matsvinn skänkte Gothia Cup 2,1 ton livsmedel och cirka 1 500 portioner tillagad mat till Räddningsmissionen under årets turnering. Den olagade maten gick till Räddningsmissionens butik MatRätt och den tillagade maten gick till deras verksamhet för bland annat hemlösa personer.
– Det känns oerhört bra att vi för första gången kunde få till ett samarbete med Räddningsmissionen vilka kunde ta emot överblivna matvaror men även tillagad mat. Räddningsmissionen och deras butik MatRätt gör en stor social insats för våra medmänniskor som lever med begränsade ekonomiska medel. Dessutom är det naturligtvis betydelsefullt att vi kan bidra till ett minskat klimatavtryck genom att mindre mat slängs, säger Tommy Wiking, projektledare för skola och mat hos Gothia Cup.

Med hjälp av våra partners DXC Technology, Kopparbergs, Pantamera, Turkish Airlines, Via, SJ och Volvo fortsätter vi ta steg mot de globala klimatmålen.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy