Gothia Cup

Gothia Cup startar ny turnering i Mexiko

Gothia Cup expanderar över Atlanten. I januari 2023 spelas den första upplagan av Gothia Cup Cancún. – Mexiko är ett genuint fotbollsland och det känns extra roligt att kunna förverkliga den nya turneringen nu för att ge ungdomar hopp och framtidstro igen, efter så lång tids nedstängning på grund av pandemin, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson.

Gothia Cup spelades för första gången i Göteborg 1975. Sedan dess har ungdomsturneringen i fotboll växt till Sveriges största återkommande evenemang och till världens största ungdomsturnering, med cirka 1700 deltagande lag från runt 80 länder varje år.

Gothia Cups mission – att skapa mötesplatser för ungdomar för att öka kunskapen om och förståelsen för varandra – har gett en långsiktig målsättning om att exportera turneringen till alla världsdelar. 2016 spelades Gothia Cup China för första gången och Gothia-organisationen har i flera år arbetat för att förverkliga nästa ungdomsturnering i Mexiko, tillsammans med mångåriga samarbetspartners i landet. 

Pandemin lade planerna på is men nu kan Gothia Cup stolt meddela att den första upplagan av Gothia Cup Cancún kommer att spelas i januari 2023. Turneringen är för tjejer och killar i åldrarna 11–16 år och alla lag kommer att bo på samma hotell, Grand Oasis Cancún.

Det kommer till en övervägande del vara nord- och sydamerikanska lag som deltar det första året, som blir en slags pilot-turnering. På sikt är förhoppningen att få lag från hela världen till Cancún. Det handlar om att skapa en mötesplats för ungdomar, precis som i Göteborg, säger Dennis Andersson.

Gothia Cup Cancún
När: januari 2023.
Var: Cancún, Mexiko.
För vem: Lag i åldrarna 11–16 år.
Mer information om turneringen och anmälan:

Mer information om turneringen
Fotbollsplan i Cancun

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy