Gothia Cup

Gothia Cup-tåget har anlänt med cirka 800 deltagare

44 lag med omkring 800 spelare och ledare anlände till Göteborg under söndagen. Centralstationen fylldes av glada och förväntansfulla fotbollsälskande ungdomar under eftermiddagen.

I linje med Gothia Cups och SJ:s arbete mot att bekämpa klimatförändringarna anordnas det officiella Gothia Cup-tåget. Under söndagen åkte tåget från Stockholm till Göteborg.

Spånga IS G14-lag var väldigt taggade när de precis kommit in till Göteborg med tåget.
– Känslan var jättebra. Det var väldigt roligt på tåget. Det är många lag här. Vi lyssnade på musik och lyssnade på kort, säger spelaren Milan Rashed.
Hon älskar känslan av att spela Gothia Cup.
– Det är jättebra. Det är många bra lag här. Det bästa med turneringen är att det är många lag och att spela matcher. Jag tror inte att vi har så bra chanser, då många bra lag är med. Vi ser fram emot att spela matcher och att bada, säger Milan Rashed.

Leia Halvarsson spelar med Karlbergs BK:s G15-lag. Hon var ett enda stort leende efter ankomsten.
– Det känns jättebra och väldigt kul. Tågresan var väldigt bra. Vi satt mest och snackade. Det var mycket folk på tåget och bra stämning. Det ska bli kul att köra alla matcher och hänga med alla kompisar, säger Leia Halvarsson.
Hon längtar efter att utforska Göteborg.
– Det är väldigt härligt här. Liseberg är kul och det är fint här.
Men självklart ligger fokus på fotbollen.
– Vårt mål är att gå så långt som möjligt och också ha kul. Jag hoppas att vi har bra chanser, säger Leia Halvarsson.

På lördag återvänder Gothia Cup-tåget till Stockholm. Men först ska deltagarna få uppleva en fantastisk Gothia Cup-vecka!

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy