Gothia Cup

Gothia Cup-vinnaren kommer från en fotbollsfamilj: "Jag är väldigt stolt"

Flera av Libe Brakstads släktingar har spelat för landslag i Norge.

Libe Brakstad vann Gothia Cup med Avaldsnes IL i år.
Hon kommer från en mycket talangfull fotbollsfamilj som inkluderar tre före detta landslagsspelare.
– Jag är verkligen stolt över dem och de är stolta över mig, säger mittfältaren.

Hennes farfar Per Haftorsen var målvakt för seniorlandslaget i Norge under 60- och 70-talen. Pers son Per Andreas var också en stor målvakt som spelade för klubbar som Brann och Haugesund och för U21- och U18-landslaget. Även Libe Brakstads mamma Synnöve var målvakt på hög nivå och gjorde några framträdanden för U18-landslaget.
– Jag är verkligen stolt över min fotbollsfamilj och de är stolta över mig. Jag vill själv bli en toppspelare. Jag vill gå så långt som möjligt och spela utomlands och för landslaget. Det är mina mål, säger Libe Brakstad.
Kommer dina släktingar att lära dig något?
– Haha, de var målvakter och det är inte jag. Det är en målvaktsfamilj!
Varför är du inte målvakt?
– Min mamma sade att det var lite tråkigt ibland och jag gillar att göra mål, säger hon med ett leende.
Istället är hon mittfältare.
– Jag är bra på att skjuta och på att springa fram och tillbaka, säger Libe Brakstad.

Avaldsnes IL vann Gothia Cups G18-kategori.
– Jag kommer att dansa med mina lagkamrater. Vi gillar att dansa. Jag är stolt över mitt lag. Vi kämpar, vi ger inte upp och vi gör mål.
Hon gillar verkligen Göteborg.
– Det är en väldigt trevlig stad. Det är stort och det finns många saker att göra, som Liseberg och shopping. Och att vinna fotbollsmatcher, säger Libe Brakstad och ler igen.
Och självklart älskar hon Gothia Cup.
– Det bästa är att spela spelen. Jag gillar att det är mycket folk och varmt väder. Och det är riktigt bra att spela med det här laget. Jag har fina lagkamrater och vi har en bra lagkänsla, säger Gothia Cup-mästaren.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy