GSOT firar tio år: "Att få delta och få del av gemenskapen betyder mycket" - Gothia Cup
Gothia Cup

GSOT firar tio år: "Att få delta och få del av gemenskapen betyder mycket"

Specialklassen Gothia Special Olympics Trophy fyller jämnt.

Gothia Special Olympics Trophy firar i år tioårsjubileum. Lokala laget Grunden Bois är glada över att få spela turneringen.
– Förhoppningsvis utökas vår klass med fler lag och nivåer, säger klubbchefen Thor Guttormsen.


Gothia Special Olympics Trophy erbjuder ungdomar med någon form av intellektuell funktionsnedsättning en möjlighet att delta i Gothia Cup. I år vann Göteborgsklubben Grunden Bois en av grupperna.
– Jag tycker verkligen att Gothia Cup är en fantastisk och stor turnering och att det var jätteroligt och spännande att spela, säger spelaren Leonardo Josifovski.
Han gladdes över den härliga atmosfären i och kring turneringen.
– Jag tyckte att stämningen var jättebra. Jag blev väldigt glad över att vi vann Gothia Cup. Jag hade mycket glädje, säger han.
Grunden Bois vann tre av sina fyra matcher i turneringen. I finalen i grupp 5 ställdes de mot Trollenäs IF. Det blev en jämn match som Grunden Bois vann med 2-1 tack vare två mål av just Leonardo Josifovski.
– Jag kvitterade i finalen och kämpade dessutom in det sista målet. Jag fick många glädjetårar, säger skyttekungen, som också avgjorde matchen mellan lagen i gruppspelet.
Vill du spela Gothia Cup nästa år igen?
– Ja, det hade varit jättekul. Jag skulle se fram emot att spela på nästa nivå och mot lag från andra länder och vinna igen, säger Leonardo Josifovski.

Grunden Bois klubbchef Thor Guttormsen tycker att det är fantastiskt att de genom Gothia Special Olympics Trophy får vara en del av världens största ungdomsturnering i fotboll.
– Att få delta precis som alla andra och få del av gemenskapen betyder oerhört mycket. Invigningen, delaktigheten, stoltheten och att vara en medlem i fotbollsfamiljen. Det som är extra spännande är att få möta lag från andra länder, vilket inte Bois-lirare fått göra tidigare, säger han och fortsätter:
– Grunden Bois har även en del i att klassen startades, på initiativ av Kim Källström. Det känns bra, då vi hade haft den drömmen i många år tidigare! Vi hoppas på att vår klass får fortsätta och även förhoppningsvis utökas med fler lag och nivåer, säger Thor Guttormsen.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy