Gothia Cup

GSOT-grundaren Kim Källström på plats: ”Jag är otroligt stolt och tacksam”

Kim Källström delade ut medaljerna på prisutdelningen.

Kim Källström är lite av en ikon inom den svenska fotbollsvärlden. Med en professionell fotbollskarriär bakom sig engagerar han sig fortfarande i sporten. Däribland har han grundat Gothia Special Olympics Trophy-turneringen.
- Det här är ett sätt att inkludera de som kanske inte hade kunnat vara med annars, säger Kim.

Efter två års uppehåll på grund av pandemin kunde GSOT återupptas under årets Gothia Cup-turnering. Flera lag tävlade om trofén, men oavsett vinst eller förlust var prisutdelningen fylld av glädje. Kim Källström var på plats för att dela ut priserna.
- Min tanke var att skapa något som inkluderar fler människor. När jag ser dagar som denna känner jag att det föll väldigt väl ut.

Årets Gothia Cup markerar också tioårsjubileum för GSOT. För första gången tävlar dessutom tjejlag i sin egen turnering. Därför är årets GSOT extra värdefull.
- Att det gått totalt 12 år med pandemin inkluderad känns smått overkligt. Man glömmer nästan bort dessa härliga känslor efter pandemin. Nu när vi är tillbaka till detta och man känner glädjen och energin så önskar man bara att det är så här livet ska fortsätta, säger Kim.

Bakgrunden till varför Kim grundade GSOT är egentligen rätt simpel; han såg en möjlighet att skapa något givande för både ungdomar med olika förutsättningar och fotbollsvärlden.
- Jag ville göra något för de ungdomar som kanske inte haft samma förutsättningar som jag hade när jag växte upp och spelade fotboll. Jag brinner mycket för detta och är otroligt stolt och tacksam. Gothia Cup fortsätter att förvalta GSOT på ett otroligt fint sätt.

Årets turnering var intensiv och passionerad. Finalen var speciellt fylld av känslor. Kim var på plats under finalmatcherna.
- Flera spelare har kommit tillbaka som jag känner igen sedan tidigare, vilket är roligt att se. Finalerna har varit otroligt härliga att följa.

Kim trycker på vikten av det personliga mötet som är en stor del av Gothia Cup, och något som saknats under pandemiåren.
- Vi människor är inte skapade för att vara solitära. Gemenskapen är viktig dels generellt, dels som en del av Gothia Cup. Vi ska vara i grupp och man ser också här på Heden hur det knyts vänskapsband mellan olika länder. Det är så här det ska vara, säger Kim.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy