Gothia Cup

Hammarby IF höll ihop nerverna och tog guldet

Hammarby IF-FC New England (4-3)

Svenska laget Hammarby IF lyckades stå pall för trycket och tog guldet i G12. Detta efter en seger med 4-3 mot amerikanska FC New England.

Redan efter fyra spelade minuter startade vad som sedan skulle bli ett rejält målkalas. Målskyttet inleddes av Chrisoula Triantafillidou, en skön start för svenskorna. Den sköna starten varade inte länge, bara minuten efter ledningsmålet kom kvitterade New England.

Det var en jämn batalj mellan två lag som visade varför de hör hemma i finalen av Gothia Cup. När lagen gick in till halvtid hade Hammarby inte bara gjort ett utan två mål.

New England gav däremot inte upp, i starten av andra halvlek reducerade man till 3-2. Laget hade bud på en kvittering, men istället gjorde matchens lirare, Chrisoula Triantafillidou sitt tredje mål för dagen.

-Det var nervöst och jämnt, det andra laget gav oss en rejäl match, men detta laget är så bra på alla sätt så vi höll emot. Att få göra tre mål i en final och bli matchens lirare är väldigt häftigt, jag är så glad, säger matchens gigant Chrisoula Triantafillidou.